1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Gözler 1. Lige odaklandı
Gözler 1. Lige odaklandı

Gözler 1. Lige odaklandı

2022 Dünya Kupası nedeniyle ülkemizde Süper Lige mola verilirken, tüm gözler Spor Toto 1. Lige odaklandı. Şampiyonluk ve kümede kalma mücadelesinin yaşandığı ligde haftanın tek üzücü olayı İzmir derbisinde yaşandı.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye’de Süper Lig dışındaki tüm kategorilerde müsabakalar devam ederken, gözler Spor Toto 1.Lige odaklandı. 

 

Katar’ın ev sahipliğinde yapılan FIFA 2022  Dünya Kupası’nın heyecanın yaşandığı futbollu günlerde ülkemizde ise tüm gözler Spor Toto 1. Lig karşılaşmalarına çevrilmiş durumda. Ligde şampiyonluk yarışı kızışırken, kümede kalma mücadelesi de tam gaz devam ediyor.

 

Eyüp 5 haftadır koltukta

 

Spor Toto 1. Ligde Teknik Patron İbrahim Üzülmez yönetimindeki Eyüpspor, 10’ncu haftada yeniden devraldığı liderlik koltuğunu kimseye bırakmıyor. Eflatun-Sarılılar, İstanbul derbisinde Pendikspor’la 0-0 berabere kalarak puanını 34 yaptı ve en yakın rakibine 9 puan fark attı.

 

Atmacalar iz sürüyor

 

Teknik Patron Bülent Korkmaz yönetimindeki Çaykur Rizespor, zirve  yürüyüşünde. Son olarak deplasmanda Gençlerbirliği’ni 3-1   mağlup eden Atmacalar, bu sezon ilk iki içinde haftayı kapattı. Mavi-yeşilli ekip, averajla 25 puanla 2’nci sıraya yükseldi.

 

Alt alev alev

 

Eyüpspor, Rizespor, Pendik, Keçiören, Bolu ve Samsunspor arasında ilk ikiye girerek direk Süper Lig’e çıkma mücadelesi yaşanırken, diğer takımlar arasında ligde tutunma savaşı yaşanıyor. Manisa, Bodrum, Altay, Sakarya ve Bandırma gibi takımlar play-off’u zorluyor. Adana, Göztepe, Tuzla, Erzurumspor, Altınordu, Yeni Malatya, Gençlerbirliği ve Denizlespor arasında  arasın ligde kalma mücadelesi veriliyor.

 

Tek üzüntülü olay İzmir’de yaşandı

 

Türkiye’de futbol kamuoyunun gözünü çevirdiği 1. Ligde 15. Haftanın üzüntülü olayı ise İzmir derbisinde yaşandı. Göztepe-Altay maçı çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalırken, dünya ve Avrupa basını bu olayı günlerce manşetlerine taşıyarak dünyada yankı bulmasına neden oldu. Türkiye Futbol Federasyonu ile futbol ailesi yaraları sarmak için uğraşıyor. Nurullah Pala / Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.