1. HABERLER

  2. EGE

  3. Hain saldırılar: 4 şehit
Hain saldırılar: 4 şehit

Hain saldırılar: 4 şehit

Tunceli Geyiksuyu bölgesindeki arazide arama yapan bir tim, teröristlerle sıcak temas sağladı. Çatışmada bir komando teğmen ile bir uzman çavuş şehit düştü. Hakkari Yüksekova'da düzenlenen silahlı saldırıda ise 2 korucu şehit oldu. Şehit askerlerin cenaze

A+A-

Erzurum Güncel-

Bayram süresince eylemsizlik kararı aldığını açıklayan terör örgütü PKK, bayramın bitmesiyle hain saldırılara başladı. Acı haber dün Tunceli’den geldi. Geyiksuyu bölgesinde arama-tarama faaliyeti yürüten askerler, akşam 17.00 sıralarında bir grup teröristle sıcak temas sağladı. çatışmada Geyiksuyu Komando Taburu’nda görevli teğmen ile uzman çavuş şehit oldu. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyonlar hava destekli sürdürülüyor.

ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI / FOTO GALERİ

ŞEHİTLER İçİN ELAZIĞ'DA TöREN DüZENLENDİ / WEB TV

İŞTE çATIŞMANIN OLDUĞU O BöLGE / WEB TV

YüKSEKOVA'DA 2 KORUCU ŞEHİT

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi yakınlarında PKK’lı teröristler 2 korucuyu şehit etti, 1’i korucu 4 kişiyi yaraladı.

Saldırı dün gece geç saatlerde meydana geldi. Bir grup terörist, ilçeye bağlı Yeşiltaş Köyü yakınlarında devriye görevi yapan koruculara saldırı düzenlendi. Köy yakınlarındaki bir inşaata ait kulübeye el bombası atan ardından otomatik tüfeklerle ateş açan teröristler kimlikleri henüz belirlenemeyen 2 korucuyu şehit etti. Saldırıda 1’i korucu 4 kişi yaralandı. Kaçan teröristleri ele geçirmek amacıyla operasyon sürdürülüyor.

İŞTE ŞEHİT UZMAN çAVUŞ ERCİYES'İN HAZIRLADIĞI O KLİP / WEB TV

ŞEHİTLERİN BABA OCAĞINDA YAS / WEB TV

ŞEHİT ATEŞİ TUNCELİ VE KAYSERİ'YE DüŞTü

Tunceli’de PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateşde şehit düşen Jandarma Uzman çavuş Bekir Erciyes’in Kayseri’deki baba ocağına ateş düştü. Şehit Uzman çavuş Erciyes’in ailesine acı haberi valilik görevlileriyle garzinonda görevli askerler birlikte verdi. Şehit Uzman çavuş Bekir Erciyes’in (27) evli, eşinin de 7 aylık hamile olduğu öğrenildi.

çatışmada diğer şehit olan Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu’nun Yozgat’taki baba evine acı haber ulaştı.

Yozgat Jandarma Komutanlığında görevli Yarbay Mikail Tek tarafından doktor kontrolünde şehidin ailesine acı haber verildi. Akşam 22.00 sıralarında çocuklarının şehit olduğunu öğrenen anne Ayten ve baba Seyit Buharalıoğlu baygınlık geçirdi. Sağlık görevlilerinin sakinleştirici iğne yapmalarına izin vermeyen acılı anne, oğlunun ardından ağıtlar yakarak, "Şehit olurum diyordun, şehit oldun yavrum. Ben bu acıya nasıl dayanırım. Bacılarına ne diyeceğim, nasıl haber veririm. Ekimde geleceğim demişti. Kalp ameliyatı olmuştu" diye gözyaşı döktü.

28 yaşındaki Şehit Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu bekar ve 2 kız kardeşi bulunuyor.

ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Şehit düşen Teğmen Bahadır Fuat Buharlıoğlu ve Jandarma Uzman çavuş Bekir Erciyes’in cenazeleri, Elazığ’da düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Tunceli’nin merkeze bağlı Cılga Köyü yakınlarında arazi arama tarama faaliyetinde bulunan askerlere dün akşam saatlerinde pusu kuran PKK’lıların uzun namlulu silahla ateş açmaları sonucu şehit olan Teğmen Fuat Buharlıoğlu ve Jandarma Uzman çavuş Bekir Erciyes için bugün Elazığ 8’nci Kolordu Komutanlığı’nda bir tören düzenlendi. Basın menszuplarının alınmadığı cenaze törinene Elazığ Valisi Muammer Erol, 8’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Tunceli Jandarma Bölge komutanı Tümgeneral Harun Ocak, askeri ve sivil erkan katıldı.

Törenin ardından şehitler ambulans ve askeri araç konvoyu ile havaalanına götürüldü ve buradan uçakla memleketlerine gönderildi.

çİçEK, GENELKURMAY BAŞKANI öZEL'E BAŞSAĞLIĞI MESAJI GöNDERDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil çiçek, Tunceli'de teröristlerin hain saldırısı sonucu iki askerin şehit olması dolayısıyla, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet özel'e başsağlığı mesajı gönderdi.

TBMM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, çiçek'in mesajı şöyle:

“Tunceli ilimizin Geyiksuyu kırsal alanında arama tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerimize teröristlerce açılan ateş sonucu iki askerimizin şehit olmasından büyük üzüntü duydum. ülkemizin birlik ve bütünlüğü, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği uğrunda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına, şehitlerimizin ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.”

TATVAN'DA SALDIRI: 3 YARALI

Bitlis-Tatvan karayolu üzerindeki Tatvan Devlet Hastanesi önünde 10’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’nda nöbet değişiminden dönen askeri araca ateş açıldı. Askerler anında karşılık verince, 4 kişi oldukları belirlenen teröristler, otomobille olay yerinden kaçmaya çalıştı ancak bu sırada otomobil kaza yaparak devrildi. Otomobilden çıkan teröristler yoldan geçen bir otomobili durdurarak olay yerinden uzaklaştı. Saldırıda 3 asker hafif yaralandı. Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.