1. HABERLER

  2. EGE

  3. Hakim: Herkes alkışalamadım diyor, herhalde ben gelip alkışladım
Hakim: Herkes alkışalamadım diyor, herhalde ben gelip alkışladım

Hakim: Herkes alkışalamadım diyor, herhalde ben gelip alkışladım

TUSKON davasında hâkim, 2014’teki genel kurulda hükümete suçlamalar yöneltilen konuşmayla ilgili “Toplantıda bulunan herkes ‘Ben alkışlamadım’ diyor. Herhalde ben gelip alkışladım” diyerek FETÖ'cü sanıklara tepki gösterdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasıyla ilgili elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü ve bazı Erzurumlu işadalarında da aralarında bulunduğu 21'i tutuklu 86 sanıklı davaya dün Silivri'deki mahkemede devam edildi. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık Muttalip Öztürk, "ByLock kullanmadım. Bank Asya'da Türk lirası hesabı açtığım iddiaları var. Böyle bir eylemim olmamıştır. 2014'te hesabımı kapattım" dedi.

"2 BİN 500 LİRA MAAŞ ALIYORSUN, DARDANEL'DE HİSSEN VAR ÖYLE Mİ?"

Bunun üzerine mahkeme başkanı, Öztürk adına hazırlanan tutanakla ilgili olarak şunları söyledi: "ByLock kullanmadığını söyledin ancak şifre olarak çocuğunun adını kullanmışsın. Ali kod ismini kullanmışsın. Toplam 206 mail attığın, 28 gelen arama bulunduğu, 5 kişiyi gruba eklediğin, 309 kez giriş yapmışsın gibi tespitler yapılmış. İçerik yazışmalarında 'Eagle diye bir şey var haberin var mı?', 'Sıfırla telefonu öyle ver', 'Bizim Ömer Faruk kaydı', 'Doları çektin mi' şeklinde yazışmalar var. 2 bin 500 lira maaş alıyorsun. Dardanel'de hissen var. Öyle mi?"

Sanık Öztürk, "Araba alım satımı yapıyordum. Ancak buna dair belgem yok" dedi.

"HERKES BEN ALKIŞLAMADIM DİYOR, HERHALDE BEN GELİP ALKIŞLADIM"

Hürriyet'te yer alan habere göre, GESİAD eski başkanı, Olimpia Oto Cam firmasının sahibi Mehmet Zenginer'in çapraz sorgusunda da mahkeme başkanı, 2014'te TUSKON Genel Kurulu'nda Rızanur Meral'in hükümet aleyhindeki konuşmasıyla ilgili "Toplantıda bulunan herkes 'Ben alkışlamadım' diyor. Herhalde ben gelip alkışladım" dedi. Mahkeme başkanı, "Ben alkışladım" diyen Zenginer'e "Buradaki sanıklardan alkışlayan kimseyi gördün mü?" diye sorunca "Alkışlamayan kimse yoktu efendim. Zaten arkada amigo gibi bir grup vardı, ıslık kıyamet şeklindeydi" yanıtını aldı.

TUSKON sanıkları ‘hikâye’ anlattı

FETÖ'cü şirketlere milyonlar akmış

İşte Erdoğan’ı tehdit eden FETÖ’cü TUSKON üyelerinin batıl inançları!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.