1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Halit Ergenç fon vurgununu böyle anlattı
Halit Ergenç fon vurgununu böyle anlattı

Halit Ergenç fon vurgununu böyle anlattı

Ünlü futbolcuları dolandıran Seçil Erzan olayının ardından, Halit Ergenç'in 2020 yılında yayınlanan dizisinde ponzi sistemini anlattığı sahne yeniden gündem oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- İstanbul Levent'te özel bir bankada şube müdürlüğü yapan Seçil Erzan, futbol dünyasından ünlü isimlerini, 'yüksek kâr vaadiyle' dolandırdı.

Fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi ünlü isimlerin de olduğu çok sayıda kişiyi dolandıran Seçil Erzan, tutuklandı.

Erzan'ın tutuklanmasının ardından verdiği ifadeler ise dolandırıcılık ağının büyüklüğünü bir kez daha ortaya koydu.

Türkiye bu detayları konuşurken, Halit Ergenç'in 2020 yılında çektiği bir dizi sahnesi gündeme geldi.

Babil dizisindeki Halit Ergenç’in canlandırıdığı ekonomi profesörü İrfan, öğrencilerine ponzi sistemini şu sözlerle anlattı:

Halit Ergenç fon sistemini özetledi

Siz bana şimdi başlarken işe 1000’er lira para vereceksiniz. Ve ben size söz veriyorum her ay bu 1000 liranıza her ay 100 lira faiz vereceğim. Bana bu parayı verir misiniz? 100 kişiden 1000’er lira para aldım. 100.000 lira etti. Birinci ayın sonunda ben size faiz vermek zorunda mıyım? 100 kişi 100 liradan ne kadar faiz ödeyeceğim 10.000. Verdim 100 lira faiz. Ne kaldı benim cebimde 90.000 benim cepte. Ben size bu faizi ödedim mi?

Arda Turan'ın açıklamaları da olay oldu

Arda Turan, yakın çevresine yaşananlardan sonra sitem etti.

Turan'ın, "Tek üzüldüğüm şeyse kimsenin arayıp sormaması, geçmiş olsun dememesi. Bu ülkede başarılı olunca insanların sürekli aşağıya çekmeye çalışması çok üzücü." diye yakındığı ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.