1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Hande Yener'in 'Seviyorsun' şarkısı davalık oldu
Hande Yener'in 'Seviyorsun' şarkısı davalık oldu

Hande Yener'in 'Seviyorsun' şarkısı davalık oldu

Hande Yener'in 2016 yılında piyasaya çıkan Seviyorsun şarkısı mahkemelik oldu. DJ Yasin Beyaz, Hande Yener'in Seviyorsun şarkısına remix yapıp yayımladı. Ancak kendisinden izin alınmadığını belirten şarkının söz yazarı Altan Çetin, dava açtı.

A+A-

Erzurum Güncel- Hande Yener'in 2016 yılında yayımlanan Hepsi Hit, Vol. 1 adlı albümünde yer alan slow şarkısı Seviyorsun, albümün en sevilen parçalarından olmuştu. Sadece Spotify'de 13 milyon 517 bin 536 kişilik bir indirme sayısına ulaşan Seviyorsun parçası için ortalık karıştı.

Sabah'tan Seda Nur Günaydın'ın haberine göre; DJ Yasin Beyaz, bu şarkıya remix yapıp sosyal medya platformunda da yayımladı. Ancak bu durum, şarkının söz yazarı olan usta müzisyen Altan Çetin'i sinirlendirdi. Çetin, "Benden izin alınmadı, sözleşme yapılmadı. Maddi manevi haklarıma tecavüz edildi" dedi.

Altan Çetin, DJ Yasin Beyaz'ı savcılığa şikayet etti. Savcılılık yapılan soruşturma sonrası, hak sahibinden izinsiz olarak şarkıyı kullanan şüpheli DJ Yasin Beyaz'a, 5 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.