1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. HÜDA PAR'dan Kadını 'Sahiplendirmeye' Karşı Çıkan Akşener'e Suç Duyurusu! TÜRKİYE NEREYE?
HÜDA PAR'dan Kadını 'Sahiplendirmeye' Karşı Çıkan Akşener'e Suç Duyurusu! TÜRKİYE NEREYE?

HÜDA PAR'dan Kadını 'Sahiplendirmeye' Karşı Çıkan Akşener'e Suç Duyurusu! TÜRKİYE NEREYE?

Kadınları hedef alan Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen HÜDA PAR'ın hedefinde yine bir kadın var. Bu kez 'Kadının Sahiplenilmesi' söylemine karşı çıkarken ‘hakaret ettiği’ iddiasıyla İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulunacak

A+A-

Erzurum Güncel- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldığı televizyon programında, 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu. HÜDA-PAR'a yönelik çok sert ifadeler kullanan Akşener, "Dangalak" diyerek tepki gösterdi. HÜDA-PAR ise İYİ Parti lideri Akşener hakkında suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HÜDA PAR’ın kadınları hedef alan açıklamaları nedeniyle “Sahiplendirilen kadın ya bu ne demek? Şimdi küfredeceğim, dangalak diyeyim hadi. Seni sahiplendirelim? Öyle bir adamsın demek ki? Böyle bir durum olabilir mi?” sözleriyle çok sert tepki göstermişti.

Bu açıklamalar sonrası HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı’nın Twitter hesabından, Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Paylaşım ise şöyle: “Partimize yönelik sarfettiği çirkin, ahlak sınırlarını aşan, siyasi olgunluğa yakışmayan ve bir siyasetçinin sahip olması gereken asgari nezaketi ihlal eden hakaretleri sebebiyle Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Paylaşımda, hangi ifadelerinden ötürü Akşener hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtilmedi.

Kadınların yaşam hakkını hedef alıyorlar!

HÜDA PAR seçim sürecinde ‘kadınların sahiplendirilmesiyle’ ilgili şöyle bir madde bulunuyor: “Varisleri olmayan veya bulunamayan kişilerin bıraktığı miras, devlet hazinesine değil fakirlere bırakılmalı veya sadece fakir gençlerin evlendirilmesi, yalnız yaşayan kadınların sahiplenilmesi ve yetimlerin bakımı gibi alanlarda kullanılmak üzere oluşturulacak bir fona devredilmelidir.”

İstanbul Sözleşmesi'nin iptal sürecine sevinen HÜDA PAR'ın, yeni hedefi 6284 sayılı kanun.

 

 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.