1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. HÜDA PAR'ın parti programı yeniden gündemde: Karma eğitimden vazgeçilmeli, zina suç sayılmalı, kadın için öncelik evi olmalı
HÜDA PAR'ın parti programı yeniden gündemde: Karma eğitimden vazgeçilmeli, zina suç sayılmalı, kadın için öncelik evi olmalı

HÜDA PAR'ın parti programı yeniden gündemde: Karma eğitimden vazgeçilmeli, zina suç sayılmalı, kadın için öncelik evi olmalı

14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteğini açıklayan ve seçimlere AKP listesinden girecek olan HÜDA PAR’ın parti programındaki gerici görüşler yeniden gündeme geldi.

A+A-

Erzurum Güncel- Seçimlerde Cumhur İttifakı’nı destekleyen, Hizbullah'a yakınlığı ile bilinen HÜDA PAR’ın parti programındaki gerici görüşleri; laik eğitimi, kadın ve insan haklarını, Türkiye Cumhuriyeti'nin yapısını hedef alıyor.

T24'te yer alan habere göre, parti programındaki bazı maddeler şöyle:

- Karma eğitimden vazgeçilmeli

"Zorunlu karma eğitimden vazgeçilmeli, isteyen aileler çocuklarını yüksek öğrenim dâhil eğitimin her kademesinde erkek veya kız okullarında okutabilmelidir."

- Kadın için öncelik evi olmalı

"Kadın ile erkek arasında çalışma hakkı noktasında bir ayırım yoktur. Ancak erkek ve kadının gerek ailedeki gerekse toplumdaki konumları ve fizyolojik özellikleri dikkate alındığında, konum ve özelliklerine uygun iş sahalarının bulunması gerekir. Bunun yanında geçim yükümlülüğünü erkeğin yüklenmesi, kadın için çalışmada tabii önceliğin evi olması gerektiğine inanmaktayız."

- Zina suç olarak tanımlanmalı

"Toplumun ve neslin selameti için seküler anlayışın dayatmalarının sonucu suç olmaktan çıkarılan zina, yeniden suç olarak tanımlanmalıdır. Çünkü zinanın yasaklanması kişinin nesil emniyetini korumaya yönelik bir insan hakkıdır.

Tüm insanlığı tehdit eden cinsel sapıklıkların yasaklanması ve suç kapsamına alınması da bütün toplumu ilgilendiren bir insan hakkı olarak bu kapsamdadır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.