1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Hükümeti Hastane Fotoğraflarıyla Vurdu
Hükümeti Hastane Fotoğraflarıyla Vurdu

Hükümeti Hastane Fotoğraflarıyla Vurdu

Partisinin haftalık olağan grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, partililerle Şanlıurfa'da bir çocuk hastanesine yaptığı ziyaretten fotoğrafları paylaştı.

A+A-

Erzurum Güncel-

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti grubunda yaptığı konuşmada hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunurken, Şanlı urfa ziyaretinde gittiği bir çocuk hastanesinden fotoğrafları gösterdi.

Hükümetin sağlık reformu konusundaki açıklamalarını eleştiren Kılıçdaroğlu "Şanlıurfa'da çocuk hastanesine gittik. Size iki fotoğraf göstereceğim. Diyorlardı ya sağlıkta devrim yaptık işte devriminiz bu. 6 metrekarelik odada 9 çocuk ve anneleri kalıyor. Annelere yatak yok yerde yatıyorlar. çocuklar burada bırakın tedavi olmayı hasta oluyorlar" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından satırbaşları;

Yanık ömer'i onun kadar güzel yorumlayan ikinci bir sanatçı hiç görmedim. Olağanüstü güzel bir sesi vardı. Biz hep sanatçıları öldükten sonra anarız. Ama aslında sanat bir toplumun yaşam kalitesini belirleyen temel unsurdur. Hani büyük önder diyor ya "sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından birisi kopmuş demektir"

"BİR FİLM OYNUYOR"

Eğer sanatı yüceltirsek emin olun tasada ve kıvançta beraber olan bir toplumu yeniden inşa etmiş oluruz. Kendinizi bir sinema salonunda düşünün. Bir film oynuyor. Cinsiyetimiz inancımız ne olursa olsun. o filmi izleyenlerin tamamı beraber hüzünlenirler, sevinirler. O nedenle sanat bir toplumu kaynaştıran en önemli unsurdur. Sanata ve sanatçıya her zaman değer vermek zorundayız. Elbette ki sanatçı toplumun aykırı insanıdır. O bizim önümüzde yürüyen insandır. O nedenle onun aykırı düşüncelerine de hep beraber saygı göstermek durumundayız. Bilim insanları sanatçılar bir toplumun entelektüel birikimini yansıtır. Bu vesileyle bir kez daha Müzeyyen Senar'a Allah'tan rahmet diliyoruz.


Hükümetin sağlık reformu konusundaki açıklamalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, kürsüdenŞanlıurfa'da bir hastanede çektiği fotoğrafları gösterdi.

"ŞANLIURFA'YA GİTTİM"

Evvel ki hafta Bursa'daydım. Geçen hafta sonu şanlıurfa'daydım. Şanlıurfa'ya gititm, sohbet ettim konuştum. Değişik alanlara mekanlara girdim. Bir gerçeği gördük. Elinizi uzattığınız zaman insanları kazanıyorsunuz. Sohbet ettiğiniz zaman kazanıyorsunuz. Siyasetçiyle vatandaş arasındaki mesafeyi sıfırlamamız gerekiyor. Onların yanında sorunlarıyla beraber çözüm önereceksiniz. Yanında duracaksınız. Beraber konuşacaksınız. Şanlıurfa'nın bir özelliği var tabi, peygamberler şehridir Şanlıurfa. Dünyanın en zengin kültürünü bağrında yaşayan bir şehirdir. Harran ovası şanlıurfa'da. Göbeklitepe de şanlıurfa'da. Bunların içinde Şanlı urfa ne durumunda?

"BU TABLONUN ARKASINDA AKP VAR"

Sabahın erken saatinde amele pazarı denen bir yere gittik. Şanlıurfalılar orada iş bekliyorlar. Birisi gelecek diyecek ki gelin sizi şu işte çalıştıracağım. Kaç lira? 60 lira. Hepiniz iş buluyor musunuz diye sordum, hayır Suriyelilerden sonra iş bulamıyoruz. Neden iş bulamıyorsunuz? çünkü Suriyeliler 20 liraya çalışıyor, biz nasıl 60 liraya nasıl çalışalım… insanları açıkça açlığa mahkum ediyorsunuz. 8 saat 10 saat önemli değil diyor, yeter ki 60 lira alalım evimize parayla gidelim. Bu bile mümkün değil. şu soruyu tüm Şanlıurfalı kardeşimin kendisine sormak istiyorum. Suriye'yle bizim bir kavgamız yok. Suriyeli vatandaşla da hiçbir kavgamız yok. Tam tersine akrabalarımız onlar bizim. O zaman tablo nedir? Sorumlu kimdir? Suriye'yi kan gölüne çeviren kimdir? Hangi siyasi iktidar bunu yaptı, açlığa mahkum etti. 60 lirayı bile elinizden aldılar. Bunu düşünmelerini istiyorum. Bu tablonun arkasında net açık Adalet ve Kalkınma Partisi'ni görecekler.

"BU SORUNLARI İKTİDAR çöZEMEZ"

Bu iktidar sorunları çözemez. çünkü sorunun kaynağı bu iktidardır. Bunlar sorun çözmezler vatandaşı sorun batağına atarlar. Sonra sen el uzatırsın yardım beklersin. Ama bunlar sana el uzatmazlar. Sana el uzatacak olan halkın partisi CHP'dir.

"SİZE 2 FOTOĞRAF GöSTERECEĞİM"

Oradan çocuk hastanesine gittik. Size iki fotoğraf göstereceğim. Diyorlardı ya sağlıkta devrim yaptık işte devriminiz bu. 6 metrekarelik odada 9 çocuk ve anneleri kalıyor. Annelere yatak yok yerde yatıyorlar. çocuklar burada bırakın tedavi olmayı hasta oluyorlar. Hekimler yer yok diyor. Kişi başına düşen doktor sayısı itibariyle Şanlı urfa 81. il. En geride...

"ŞANLIURFA'YA NEDEN HASTANE YAPMIYORSUN?"

Sağlıkta devrim yaptık diyor. Kendine kaçak saray yapacağına Şanlıurfa'ya neden hastane yapmıyorsun sen? Bir de modern bir cezaevi yapıyorlar Urfa'ya. Diyarbakır'da demişti ya 'Size modern bir hapishane yapacağım' diye. Sonra da bir sürü oy almıştı. Ama bu hastanelerin hapishaneden hiçbir farkı yok. O çocuklara annelere üzülüyorum. Yazık günah. Bunlar bizim çocuklarımız. çocuk ölümlerinin en yoğun olduğu illerden birisi de Şanlıurfa.

"6 METREKARELİK YERDE 9 ANNE"

Onların derdi vatandaşı nasıl baskı altına alırım. Elimde sopayla nasıl daha fazla kafasına vururum diye düşünüyorlar. Biz iş ve aştan yanayız onlar ise baskıdan yana. Şanlıurfalı diyor ki banane sosyal yardımlardan. Ben iş istiyorum diyor. Sonuna kadar haklı. Sosyal devlet iş alanı yaratmalı. Haziran geliyor oturacağız yeniden düşüneceğiz. Benim derdime kim derman olur diye düşüneceğiz. 12 yıl denediniz, 6 metrekarelik yerde 9 annenin ve çocukların beraber yaşadığını gördünüz. Hastane yerine hapishane yaptıklarını da gördünüz. O zaman elinizi vicdanınıza koyacak adresinizi değiştireceksiniz.

''internethaber''
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.