1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. İfadesi alınamıyor, adli süreç ağır işliyor
İfadesi alınamıyor, adli süreç ağır işliyor

İfadesi alınamıyor, adli süreç ağır işliyor

Erzurum Şehir Hastanesi inşaatında çalışırken yaşadığı kaza nedeniyle 11 aydır yatağa mahkum yaşayan Muzaffer Kurt’un ifadesi alınamadığı için, adli süreç ağır işliyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Kurt ailesi, Muzaffer Kurt’un ifadesinin dudak okuyan uzman tarafından alınması gerektiğini, bu gerçekleşmediği için yaşanan mağduriyete bir türlü çözüm bulunamadığını belirtiyor.

 

22 EYLÜL’DEN BERİ DERİNCE’DE

Körfez’de oturan, Derince’de bulunan firmanın elemanı olarak çalışan Muzaffer Kurt, Erzurum’daki hastane inşaatında çalışmaya başladı. 2017 Ağustos ayında inşaatta çalışırken düşerek ağır yaralandı. Muzaffer Kurt konuşma ve hareket kabiliyetini kaybetti. Tedavisine, 22 Eylül 2017 tarihinden itibaren Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde devam ediliyor.

Mahkeme sürüyor, ancak talep edilen Dudak Okuma Uzmanı bulunamadığı için Muzaffer Kurt’un yaşadıklarıyla ilgili ifadesi alınamıyor. Böyle olunca, iş kazasıyla ilgili adli süreçte de beklenen ilerleme olmuyor.

 

kardeslerin-11-aydir-ifadesi-alinmiyor-.jpg

 

CİDDİ SAĞLIK SKANDALLARI VAR

Kardeşinin hakkını aramak, kardeşinin yaşadıklarıyla ilgili olumsuzlukları ortaya çıkarmak için gece gündüz demeden çalışan abla Asuman Kurt, şu bilgileri verdi:

“- Kardeşim 37 yaşında. Kardeşimin yaşadığı kazada düştüğü zaman bilinci yerindeydi, konuşabiliyordu. Ancak iş kazası olmasına rağmen, kardeşimin ifadesi alınmadı. Yaşanan bu skandal olay örtbas edilmek istendi.  Kardeşimi ameliyat eden Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorundan, hastamız ile ilgili bilgi almak istedik. Ancak ameliyat eden doktorun apar topar başka yere tayininin çıktığını öğrendim.

Bu durum karşısında şüphelendik ve araştırmalara başladık. Ciddi sağlık sıkıntıları ile karşılaştık. Yapılan araştırmalarımız neticesinde kardeşime yanlış teşhisin dahi konulduğunu düşünüyoruz.

Daha sonra Erzurum'daki hastaneden Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirdik. Kardeşim şu anda konuşma kabiliyetini kaybetmiş durumdadır. Bu yüzden kardeşimizin ifadesinin alınması gerekiyor. Ancak dudak okuyucu olmadığı için kardeşimin ifadesi alınamıyor. Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'na hastane, hastane doktorları ve yanlış teşhis koyanlar ve ayrıca çalıştığı firma hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bu hukuki sürecin çok çabuk ilerlemesi için kardeşimin dudak okuyucu uzman tarafından ifadesinin alınması gerekiyor. Çaldığımız her kapı yüzümüze kapandı. Tek umudumuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kaldı” (Binali Aslan)

Kaynak: İfadesi alınamıyor, adli süreç ağır işliyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.