1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. İHH, AFAD’la el ele verip can kurtardı
İHH, AFAD’la el ele verip can kurtardı

İHH, AFAD’la el ele verip can kurtardı

Deprem bölgesine ilk koşanlar arasında İHH Erzurum Arama Kurtarma ekibi oldu. AFAD ile el ele verip arama kurtarma çalışmalarında 6 vatandaşımızı enkazdan sağ kurtaran İHH ekibi takdir topladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Ülkemizi yasa boğan ve tüm dünyada geniş bir yankı uyandıran 7,7 ve 7,6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgesine ilk koşan ekipler arasında İHH Erzurum Arama Kurtarma ekibi oldu.

Depremden dakikalar sonra saat 04:45’te İHH Erzurum Arama Kurtarma ekipleri dernek binasında toplanarak AFAD’a geçti.

AFAD’dan izin alındıktan sonra sabahın ilk ışıklarıyla birlikte deprem bölgesine giden İHH Erzurum Arama Kurtarma ekibinden 16 kişi, olumsuz hava koşullarına rağmen deprem bölgesine en kısa sürede ulaşarak Malatya ve Adıyaman’da arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

 Yolda kalma tehlikesi yaşadılar

Hava muhalefeti nedeniyle 2 kez yolda kalan İHH Erzurum Arama Kurtarma ekibi, 11 saatlik yolculuk sonucunda Malatya’ya ulaşırken, ekiplerden bir kısmı ise Adıyaman’a geçti.  İHH ekipleri tarafından yapılan arama kurtarma çalışmalarında ilk olarak Avşar Otel enkazından yaklaşık 8-9 saatlik çalışma sonrasında Ferhat isimli vatandaşımız canlı olarak deprem enkazından çıkarıldı.

Enkazdan 6 can kurtardılar

Deprem bölgesinde AFAD koordinesinde bir çok lokasyonda çalışma gerçekleştiren İHH Arama Kurtarma ekibi, toplamda 30-35 kişiye ulaşan bir ekiple arama kurtarma çalışmalarında görev aldı. Ekipler arama kurtarma çalışmalarına deprem bölgelerinden Malatya , Kahramanmaraş ve Adıyaman da gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar sonucunda 6 kişi enkazdan sağ kurtarıldı. 42 vatandaşımızın ise cansız bedenlerine ulaşıldı.

Deprem bölgesine yardım yağdırdı

Bütün deprem bölgelerine 15 TIR dolusu 3 milyon değerinde ayni yardım sağlayan İHH Erzurum Şubesi, 1 milyon değerinde nakdi destek sağladı. Sahada psikodestek ekipleri faaliyet gösteren İHH takdir topladı. Ayrıca Genç İHH ekipleri ise 14 farklı noktada bulunan lojistik merkezlerinde faaliyet göstererek dikkatleri üzerinde toplayan ekip olmayı başardı.

“Türkiye Tek Yürek” sloganına da destek veren İHH Erzurum, kent genelinde daha çok üyeye ulaşmak ve daha çok vatandaşa destek olmak içinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

PUSULA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.