1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. iKi KUTUPLU SEÇiM!
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

iKi KUTUPLU SEÇiM!

A+A-

AK Parti ile MHP arasında kurulan "Cumhur İttifakı'na karşı, manevra üstüne manevra yapan CHP, İYİ Parti ve SP, Türkiye'yi şaşırtmaya devam ediyorlar! Kılıçdaroğlu ile Akşener görüşmesinin hemen ardından 15 CHP milletvekilinin partilerinden istifa edip İYİ Parti'ye geçmesi, kelimenin tam anlamıyla erken seçim sürecinin en şok edici sürprizi oldu. Başkent'i sallayan bu şok gelişme, Cumhur İttifakı'nda soğuk kanlılıkla karşılandı.

 

Fakat bu ani karar, zaten en başından beri iki zıt kutuplu siyasete giden Türkiye'de ipleri büsbütün gerdiği gibi ülkeyi de iki seçenekli bir tercihe mecbur bıraktı! Tıpkı siyahla beyaz arasındaki başka renkleri tanımayanlar gibi Türkiye seçmeni ya başını AK Parti'nin çektiği cumhur ittifakına "evet" diyecek ya da CHP'nin öncülük ettiği bu sürpriz oluşuma... 

 

Böylelikle yalnızca parlamenter sistem tarih olmuyor, beraberinde çok partili sistemden iki partili yeni bir Türkiye'ye adım atmış olacağız. Amerika'daki demokratlar ve cumhuriyetçiler gibi... Bizde ise, bunun adı "sağcılar" ve "solcular" olacak!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.