1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İktidar ve muhalefet, yerel seçimlerde nasıl bir tutum almaya hazırlanıyor?
İktidar ve muhalefet, yerel seçimlerde nasıl bir tutum almaya hazırlanıyor?

İktidar ve muhalefet, yerel seçimlerde nasıl bir tutum almaya hazırlanıyor?

Türkiye, Mayıs ayındaki cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin ardından, kış aylarına doğru hızla yerel seçim sürecine girecek. İktidar ve muhalefet kanadında, son üç seçimdir ittifakla seçime giden siyasi partilerin yeni dönemde nasıl tutum alacağı

A+A-

Erzurum Güncel- 2018’den bu yana uygulanan ittifak sistemi konusunda, Cumhur İttifakı partileri Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) “etle tırnak gibi” diye nitelendirilen seçim işbirliğini, Mart 2024'teki yerel seçimlerine de taşıma kararlılığında.

Altılı Masa'yı oluşturan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) öncülüğündeki Millet İttifakı ise dağınık bir görünüm sergiliyor.

2019 yerel seçimlerinde Batı illerinde aday çıkarmayarak CHP adaylarına destek veren Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Yeşil Sol Parti’nin (YSP) çatısı altında gireceği yerel seçimleri için alacağı tutum muhalefet açısından önem kazanacak.

Yerel seçim ittifakları, şimdiden tartışılmaya başlasa da, başta AKP ve CHP olmak üzere Meclis’te temsil edilen bazı siyasi partiler, seçim ittifakı veya işbirliği konusunda masaya oturmak veya işbirliği arayışı için yeni parti yönetimlerinin şekilleneceği olağan büyük kongre süreçlerinin tamamlanmasını bekliyor.

BBC

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.