1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. İl Müdürü Özcan açıkladı: Erzurum'dan bir ilk
İl Müdürü Özcan açıkladı: Erzurum'dan bir ilk

İl Müdürü Özcan açıkladı: Erzurum'dan bir ilk

Erzurum İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan, bir ilkin gerçekleştirilerek Türkmenistan charterleri yapıldığını belirtti. Özcan, İstanbul’da yapılan operasyonlarda Erzurum geri gönderme merkezine sevk edilenler 16 charter seferi ile ülkelerine gönderildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum İl Göç İdaresi Müdürlüğü, düzensiz göç ile mücadele etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Erzurum’dan bir ilkin gerçekleştiğini dile getiren İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan, İstanbul’da yapılan operasyonlarda Erzurum’a sevk edilen yasadışı durumuna düşmüş şahısların 16 charter seferi ile Türkmenistan’a geri gönderildiğini açıkladı. Şuanda geri gönderme merkezlerinde işlemleri devam eden ve sınır dışı edilmeyi bekleyen 2 bin 88 düzensiz göçmen bulunduğunu kaydeden Özcan, Mobil Göç Noktasında 267 şahsın sorgulandığını söyledi. Ayrıca 2023 yılında ise 8 bin 350 kişi geri gönderme merkezlerinden ülkelerine sınır dışı edildi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Özcan, “2023 yılı içinde 8 bin 350 kişi geri gönderme merkezlerinden ülkelerine sınır dışı edilmiştir. Erzurum’dan ilk kez Türkmenistan charterleri yapılmıştır. İstanbul’da yapılan operasyonlarda merkezimize sevk edilen yasadışı durumuna düşmüş olan şahıslar 16 charter seferi ile ülkelerine geri gönderilmiştir. Bin 155 kişi ilimiz sınırları içerisinde emniyet ve jandarmamızın uygulama noktalarında yakalanmıştır. Bu yakalanan düzensiz göçmenler geri gönderme merkezlerimizde işlemleri tamamlandıktan sonra ülkelerine gönderilmiştir. Şuanda geri gönderme merkezlerimizde hali hazırda işlemleri devam eden ve sınır dışı edilmeyi bekleyen 2 bin 88 düzensiz göçmen bulunmaktadır. Bunlarda en kısa zamanda ülkelerine geri gönderilecek.  Yeni bir uygulama olan Mobil Göç Noktaları da iyimizi oldukça kolaylaştırmakta. Şuana kadar 267 şahıs Havuzbaşı Kent Meydanında bulunan Mobil Göç Noktamızda sorgulanmıştır” diye konuştu.

Nesrin DEMİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.