1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor

İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor

Prof. Dr. İlber Ortaylı bugün İstanbul’da son yolculuğuna uğurlanacak. İlk tören Galatasaray Üniversitesi’nde yapılacak. Ortaylı, ikindi namazının ardından Fatih Camii haziresinde defnedilecek. Haziredeki defin bölümüne sınırlı sayıda kişi alınacak.

A+A-

Gazete Güncel- Türkiye'nin duayen tarihçisi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın cenaze töreni bugün düzenlenecek. Ortaylı için ilk tören Galatasaray Üniversitesi’nde yapılacak. Ortaylı, ikindi namazının ardından Fatih Camii haziresinde defnedilecek.

Türkiye’nin önde gelen tarihçilerinden Prof. Dr. İlber Ortaylı için İstanbul’daki cenaze programı açıklandı.

78 yaşında yaşamını yitiren Ortaylı, bugün (16 Mart) düzenlenecek törenlerin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

İlk tören saat 11.00’de Galatasaray Üniversitesi’nde yapılacak. Uzun yıllar akademik çalışmalarını sürdürdüğü üniversitedeki anma programında Ortaylı’nın yaşamı, eserleri ve tarih alanına katkıları anılacak.

Buradaki programın ardından Ortaylı’nın cenazesi Fatih Camii’ne götürülecek. Cenaze namazı, ikindi namazının ardından kılınacak. Ortaylı daha sonra Fatih Camii haziresinde toprağa verilecek.

SINIRLI SAYIDA KİŞİ KATILABİLECEK

Aile, hazirede süren restorasyon çalışmaları nedeniyle defin bölümüne sınırlı sayıda kişinin alınabileceğini bildirdi. Aynı açıklamada, cenazeye çiçek gönderilmemesi, isteyenlerin ise Türk Eğitim Vakfı’na bağış yapması istendi.

Fatih Camii haziresi, İstanbul’un önemli tarihî alanlarından biri olarak biliniyor. Fatih Sultan Mehmed’in türbesinin de bulunduğu alanda Prof. Dr. Halil İnalcık, Semavi Eyice, Kemal Karpat ve Kadir Topbaş gibi isimlerin kabirleri yer alıyor.

BAZI YOLLAR KAPALI

Cenaze programı nedeniyle Fatih ilçesinde bazı yollar da geçici olarak araç trafiğine kapatılacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 09.00’dan itibaren çevredeki bazı cadde ve sokaklarda trafik düzenlemesi uygulanacağını duyurdu. Yetkililer, sürücülere Kız Taşı Caddesi ile Haydar Bey Caddesi’ni alternatif güzergâh olarak kullanmalarını önerdi.

 

Kaynak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.