1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. İlk tarifeli uçakla geri gönderdi: Hatay Havalimanı'nda Erdoğan niye kızdı?
İlk tarifeli uçakla geri gönderdi: Hatay Havalimanı'nda Erdoğan niye kızdı?

İlk tarifeli uçakla geri gönderdi: Hatay Havalimanı'nda Erdoğan niye kızdı?

halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun arasındaki gerilimi anlattı.

A+A-

Erzurum Güncel- Saymaz, Erdoğan'ın dünkü Hatay ziyaretine Fahrettin Altun ile birlikte gittiğini ancak Altun'un havalimanından tarifeli uçakla geri gönderildiği iddiasını dile getirdi.

Seçime günler kala iktidar içinde krizler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 bakanı milletvekili adayı olarak göstereceklerini açıklamasının ardından çok sayıda kulis bilgisi gündeme geldi.

halktv.com.tr yazarı ve Halk TV programcısı İsmail Saymaz, Halk TV'de Perdenin Önü Arkası programında kulis bilgileri paylaştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arasında bir gerilim olduğunu dile getiren Saymaz, "Cumhurbaşkanı ile Soylu arasında bir yol ayrılığı var. Mesela bir süredir Kahramanmaraş'ta bakan bey konteynerda kalıyor. Bugün Cumhurbaşkanı Hatay'da ve gitmedi karşılaşamaya. Belindeki bir rahatsızlık gerekçe gösterilmiş. Soylu iki eli kanda olursa giderdi, gitmedi. Bununda nedeninin milletvekilliğinde düşünüldüğü yer olduğu düşünülüyor. Samsun düşünülüyormuş, Soylu'da bunu değil İstanbul'u istiyor. İstanbul'u da parsellemişler. Üç bölge var. Birine Karaismailoğlu, birine Murat Kurum, bir tane daha düşünülmüş. Bunlar aynı zamanda İBB için düşünülen müstakbel adaylar. Soylu, Samsun'a düşünülmüş o da Samsun'u istemiyor. Cumhurbaşkanı ile Soylu arasında bir süredir uçurum olduğunu bana aktardılar. Bunu da karşılamaya katılmaması destekledi" dedi.

Erdoğan, Altun'a çok öfkelenmiş

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Erdoğan arasında yaşanan gerilimi de aktaran Saymaz şunları söyledi:

"Bugün meydana gelen bir şey daha duydum. Bugün Cumhurbaşkanı Hatay'a giderken, İletişim Başkanı Fahrettin Altun onunla beraber gitmiş. Fakat Cumhurbaşkanı bir nedenle Fahrettin Altun'a çok öfkelenmiş. Bu nedenle uçakla oraya varıldıktan sonraki geziye Fahrettin Altun davet edilmemiş. Hatta iddia o ki, Cumhurbaşkanı'nın emri ve talimatı üzerine tarifeli uçakla Fahrettin Altun geri gönderilmiş. Hatta iki saat uçak bekliyor diye bana aktardılar.

Yine Fahrettin Altun ile ilgili iki hafta önce de seçim hazırlıklarıyla ilgili bir gerilim olduğu söyleniyor. AK Parti'nin seçim işlerini koordine etmekle yetkilendirilen Ertan Aydın'ın görev alanında Fahrettin Altun'un bağımsız hareket etmesinden ötürü cumhurbaşkanı tarafından kendisine sert çıkıldığını öğrendim. Bugünde iddia o ki tepki göstermiş. Hatay gezisine davet edilmeyip, geri gönderilmiş"

 

KAYNAK: halktv.com.tr

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum