1. HABERLER

  2. EGE

  3. İllere göre iftar ve sahur saatleri
İllere göre iftar ve sahur saatleri

İllere göre iftar ve sahur saatleri

2015 imsakiyesi Diyanet tarafından yayınlandı. İllere göre iftar ve sahur vakitleri imsakiyesi Memurhaber.com'da. 2015 illere göre iftar saatleri. 2015 illere göre sahur saatleri. 2015 Ramazan ayı imsakiyesi indir.

A+A-
Erzurum Güncel- Ramazan ayının arifesinde olduğumuz şu günlerde müslümanlar 'On Bir Ayın Sultanı' için tüm hazırlıklarını tamamladı. Rahmet, bereket, aynı zamanda birlik ve beraberlik ayı olan Ramazan-ı şerif heyecanının başlaması ile birlikte kafalarda bir takım sorular cevaplarını arar oldu. Peki bu yıl ilk sahur ne zaman yapılacak? Türkiye geneli il il sahur ve iftar saatleri ne zaman? Bir ay boyunca Rabbine kulluğuna hizmet etmek, ibadet ü taat ve evrad u ezkar ile vakit geçirmek için bu ayda ne gibi ibadetler yapılır? İl il teravih namazı vakitlerine saat kaçta girilecek? Kur'an-ı Kerim'de On Bir Ayın Sultan'ı hakkında ne gibi ayetler vardır? Peygamber Efendimiz(sav)'in müslümanlara bu ayı müjdeleyen nasihatlerle dolu hadisleri nelerdir? Fitre ve zekat 2015 yılında ne kadar oldu? Kimler Fitre ve Zekat vermekle yükümlüdür kimler değildir? Oruç tutmanın fazileti sağlığa faydaları nelerdir? Hangi durumlarda oruç bozulur kabül olmaz? İşte 2015 yılı Ramazan ayı ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar bugun.com.tr'de
 
En uzun süre Sinoplular, en kısa süre Hataylılar oruçlu kalacak


Rahmet ayı Ramazan’ın ilk gününde en uzun süre Sinoplular, en kısa süre Hataylılar oruç tutacak. Kuzey şehrimiz Sinop’ta vatandaşlar birinci günde 17 saat 37 dakika, en güneydeki Hatay’da ise 16 saat 38 dakika oruçlu kalacak. İlk günde İstanbullular 17 saat 26 dakika, Ankaralılar 17 saat 13 dakika ve Karslılar 17 saat 21 dakika açlık ve susuzluğa sabredecek. 
 
Onbir ayın sultanı Ramazan'a sayılı günler kaldı. İlk teravih namazı 17 Haziran çarşamba akşamı kılınacak. İlk sahur ise çarşambayı perşembeye bağlayan gece yapılacak. Evlerde Ramazan hazırlığı sürerken, havaların sıcak olması ise dikkatlerin günde kaç saat oruçlu kalınacağına çevrilmesine neden oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın duyurusuna göre bu sene Ramazan'ın ilk günü ülkenin en kalabalık nüfusuna sahip İstanbul'da imsak saat 03.22'de, iftar saat 20.48'de olacak. İstanbullular, Ramazan’ın ilk gününde 17 saat 26 dakika oruçlu kalacak. 
 
Başkent Ankara'da da vatandaşlar ilk sahurlarını saat 03.15'te yaparken, oruçlarını saat 20.30'da açabilecek. Başkentliler ilk gün 17 saat 13 dakika oruç tutacak. Türkiye'nin en doğusu Kars'ta da ilk imsak 02.29'da ve akşam saat 19.50'de iftar olacak. Karslılar ilk gün 17 saat 21 dakika oruçlu kalacak. ülkenin en batısı Edirne'de de ilk imsak 03.26'da, ilk iftar 21.00’da. Buna göre Edirneliler ilk gün 17 saat 34 dakika oruçlu kalacak. 
 
Türkiye’nin en kuzeyinde yer alan Sinop’ta da ilk imsak saat 2.49’da ve ilk iftar 20.26’da olacak. Oruçlu kalma süresinin en uzun olduğu Sinop’ta vatandaşlar birinci günde 17 saat 37 dakika açlık ve susuzluğa sabredecek. ülkenin en güneyinde bulunan Hatay’da ise ilk sahur 3.26’da, iftar 20.04’te. Coğrafi konumu nedeniyle Hatay, Türkiye’de oruçlu kalma süresinin en kısa olduğu kent. Güney şehrinde ilk gün 16 saat 38 dakika oruç tutulacak. Türkiye'nin ortalarında yer alan Kayseri'de ise ilk sahur saat 03.13'te. İftar sofrasına saat 20.14’de oturulacak. Kayserililer de ilk günde 17 saat 1 dakika oruçlu kalacak.

Ramazan Ayı Başlangıcı: 18 Haziran 2015 Perşembe
 
Kadir Gecesi: 13 Temmuz 2015 Pazartesi
 
Ramazan Bayramı: 17 Temmuz 2015 Cuma

İLLERE GöRE SAHUR SAATLERİ İçİN TIKLA

İLLERE GöRE İFTAR SAATLERİ İçİN TIKLA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.