1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. iOS 9 Beta kurulumu ve bilmeniz gerekenler
iOS 9 Beta kurulumu ve bilmeniz gerekenler

iOS 9 Beta kurulumu ve bilmeniz gerekenler

iOS 9'un beta sürümü yayınlandı. iPhone ve iPad'lerin bu en yeni işletim sistemini ilk deneyenlerden olmak isteyenler bugünden cihazlarına iOS 9'u indirebilecek.

A+A-

Erzurum Güncel- Apple, birçok yenilikle birlikte gelen yeni mobil işletim sistemi iOS 9'u yayınladı. Henüz beta aşamasında olan iOS 9'u indirebilmek için Apple Beta Yazılım Programı'na kayıt yaptırmanız gerekiyor.

iPhone'unuza iOS 9 beta güncellemesini indirmek için önce Safari tarayıcınızı açın ve Chrome veya başka bir tarayıcı kullanmayın. Daha sonra beta.apple.com/profile sayfasına girin.

Daha sonra Download Profile tuşuna basın. Hepsi bu... Daha sonra güncellemenin yüklenmesi için Ayarlar menüsüne yönlendirileceksiniz.

Install yani Yükle butonuna tıkladıktan sonra ise güncelleme kurulumu başlayacak. 

iOS 9 İLE GELEN öZELLİKLER

iOS 9 ile iPad’lere yeni özellikler kazandırılacak. Bu özelliklerle beraber iPad üzerinde yazı yazmak çok daha kolay olacak. özel kısa yollara sahip bir klavyeye sahip olacak yeni iPad işletim sisteminde fiziksel klavye ile yapılanların hepsi iPad’in dokunmatik ekranında yapılabilecek. Buna ek olarak iPad’te çoklu uygulamalar daha rahat kullanılabilecek.

Ekran ikiye bölünerek kullanılabilecek. örneğin bir yanda e-posta yazarken diğer yanda internette gezilebilecek. Videolar ise ekranın bir köşesine küçültülebilecek ve diğer uygulamalar kullanılmaya devam edilebilecek.

iOS 9’un en büyük özelliği ise kullanıcıların artık şarj sorununu çözmeye aday olması. Düşük enerji moduna sahip olacak iOS 9’un şarjı bu moda geçirildiğin 3 saat daha artacak.

iOS 9 ile birlikte gelen en sıradışı özellik ise bilinmeyen numaraları bitirecek olan fonksiyon.

örneğin telefon rehberinizde olmayan biri aradığında iPhone'unuz hemen numaranın altında tahmin yürüterek numaranın ait olduğu kişiyi sizle paylaşacak. Yani bilinmeyen numara sizi aradığında kim olduğunu o an görebileceksiniz. Bu özellik ile birlikte Apple, kullanıcıların telefon numaralarını ve bilgilerini hiçbir şekilde kimseyle paylaşmayacağının da altını çizmeyi ihmal etmedi.

iOS 9 yayınlandığında hangi cihazlara yüklenebilecek? İşte iOS 9'u destekleyen iPhone ve iPad modelleri: iPad 2, 3'üncü jenerasyon iPad, 4'üncü jenerasyon iPad, iPad Air, iPad Air 2, iPad Mini, iPad Mini 2, iPad Mini 3, iPhone 4S, IPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, 5'inci jenerasyon iPod touch...

TWITTER'DA TREND OLDU

iOS 9 beta'nın yayınlanmasıyla tüm dünya ve Türkiye'de iOS 9 TT listesine bir numaradan girdi. iOS 9'un beta sürümünü indirenler Twitter üzerinden yorumlarını paylaşıyor.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.