
İsa Karakaş'tan dikkat çeken asgari ücret yorumu: '42 bin TL'yi aşacak'
Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, asgari ücret zammıyla ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Zammı seçimlerin belirleyeceğini belirten Karakaş, 2027 Ocak ayının dar gelirliler için milat olacağını söyledi.
Gazete Güncel- SGK Başuzmanı İsa Karakaş, Türkiye Gazetesi içerik editörü Oğuzhan Yalçın'a memur, emekli ve asgari ücret zamlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hükümetin ekonomi ve seçim takvimine dayalı planlarını deşifre eden Karakaş, özellikle 2027 Ocak dönemi için dikkat çeken bir asgari ücret tahmini paylaştı.
İşte Karakaş’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar ve zam senaryoları:
???? Emekli Zammı ve En Düşük Maaş Beklentisi
5 aylık enflasyonun %16,60 olarak gerçekleştiğini hatırlatan Karakaş, Temmuz ayı emekli zammı için net bir aralık verdi:
-
Temmuz Emekli Zammı Oranı: Cuma günü açıklanacak verilerle birlikte beklenti %17,5 ile %18,5 arasında. Karakaş, ortalamanın %18 civarında gerçekleşeceğini öngörüyor.
-
En Düşük Emekli Maaşı: Artışın kök maaş yerine taban maaş üzerinden yapılması durumunda, en düşük emekli aylığının maksimum 23.600 TL seviyesine kadar yükselebileceğini belirtti.
???? Refah Payı ve Seyyanen Zam Durumu
Karakaş, memur emeklilerinin yaşadığı mağduriyete dikkat çekerek, zammın resmi enflasyonu yakalayabilmesi için %4'ün üzerinde bir refah payı ilavesi yapılması gerektiğini ifade etti. Ancak şu an için somut bir gelişme olmadığını, önümüzdeki günlerde netleşebileceğini ekledi.
Önemli Not: Seyyanen zam formülü şu anda kesinlikle gündemde yer almıyor.
????️ "2027 Ocak Sabit Gelirliler İçin Milat Olacak"
Hükümetin tüm plan ve programının ekonomi politikasındaki geçiş süreci nedeniyle 2027 yılına endekslendiğini belirten Karakaş, Temmuz ayında radikal adımların atılma ihtimalinin zayıf olduğunu söyledi.
Ancak seçim döneminde sokağa çıkıldığında alınacak tepkilerin farkında olunduğunu vurgulayan Karakaş, 2027 Ocak ayından itibaren asgari ücretli, memur ve emeklileri rahatlatacak yoğun bir iyileştirme dönemine girileceğini, bu tarihin dar gelirliler için bir dönüm noktası olacağını ifade etti.
???? 2027 Asgari Ücret Tahmini: "42 Bin TL'nin Üzerini Görebiliriz"
Erken seçim senaryolarına değinen İsa Karakaş, olası seçimlerin ya 2027 Sonbaharı (Ekim-Kasım) ya da 2028 İlkbaharı (Nisan) gibi yapılmasının kuvvetle muhtemel olduğunu söyledi. Seçimlerin 2027 sonuna doğru yapılması durumunda hükümetin elindeki en büyük kozun asgari ücret olacağını belirten uzman:
"Eğer seçim 2027 Ekim-Kasım aylarında olursa, hükümet bu artışı bir defaya mahsus yapacağı için 2027 Ocak ayında en az %50'lik bir güncelleme bekliyoruz. Bu da asgari ücretin en az 42.000 TL ve hatta üzerinde bir seviyeye çıkması demektir." dedi.





HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.