1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. IŞİD böylesini ilk kez yaptı
IŞİD böylesini ilk kez yaptı

IŞİD böylesini ilk kez yaptı

Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren IŞİD terör örgütünün bugün internetteki video paylaşım sitelerine yüklediği görüntülerde...

A+A-

Erzurum Güncel- Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, ABD’li yardım görevlisi Peter Kassig’le birlikte onlarca Suriye askerinin infaz görüntülerini yayınladı


Bugüne kadar rehin tuttuğu Batılı rehinelerden 5’ini öldüren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), bugüne kadarki en vahşi infazlarından birisine imza attı. örgüt dün internette, geçen yıl Suriye’de kaçırdığı ABD’li yardım görevlisi Peter Kassig ve onlarca Suriyeli askerin başları kesilirken çekilen video görüntülerini yayınladı.

İnfazlar, daha öncekilerde olduğu gibi, örgütün İngiliz kökenli militanlarından ‘Cihatçı John’un liderliğinde gerçekleşiyor. 16 dakikalık videoda yakalandıktan sonra kurşuna dizilen çok sayıda Suriye askerinin de görüntüsü yer alıyor.

Obama’ya uyarı

‘Cihatçı John’ militanlarla birlikte onlarca Suriye askerinin başını kestikten sonra, önünde duran kesik başın, yardım görevlisi Kassig’e ait olduğunu öne sürüyor. 2007’de Amerikan ordusunda görevli olan Kassig’in Irak’ta Müslümanlara karşı savaştığını söyleyen militan, daha sonra ABD Başkanı Barack Obama’ya seslenerek, “4 yıl önce Irak’tan çekildiğini iddia ettin. Ama çekilmedin. Bizler burada, Suriye topraklarında ilk Amerikan askerini gömüyoruz, ordunun buraya gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuşuyor.

 

HOLLYWOOD YAPIMI GİBİ

özel ses ve görüntü efektlerinin kullanıldığı videoda, Suriyeli askerleri infaz alanına getiren militanlar, önce bir kutudan sırayla infazda kullanacakları bıçakları alıyor. Ardından Cihatçı John’la birlikte askerlerin boğazını kesiyorlar.

‘İNFAZCI YARALANDI’

İngiltere Başbakanı David Cameron’un canlı yakalanmasını istediği ‘Cihatçı John’un, Musul’da vurulan IŞİD konvoyunda bulunduğu düşünülüyor. John’un, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi gibi saldırıdan yaralı kurtulduğu söyleniyor.

 

 

‘200 bin kişilik ordu’

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, Batılı istihbarat servislerinin IŞİD’in militan sayısı konusunda yanılgıya düştüklerini öne sürdü. Hüseyin, Independent gazetesine verdiği röportajda IŞİD’in, Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın (CIA) 20-30 bin civarında olduğunu tahmin ettiği militan sayısının, gerçekte en az 200 bin olduğunu söyledi. Irak ve Suriye’de 250 bin kilometrekarelik bir alanda kontrolü elinde bulunduran örgütün 20 bin adamla 2 ülkede birden çatışmaya girmesinin imkansız olduğunu savunan Hüseyin, 10 ila 12 milyon insanın IŞİD hakimiyeti altında yaşadığını, bunun da örgüte büyük bir militan potansiyeli yarattığını belirtti.

10 katını topluyor

Iraklı yetkililer, bir yerleşim birimine giren 100 IŞİD’çinin, kısa sürede sayılarının 5 ila 10 katı militan toplamayı başardıklarını öngörüyor. örgütün aylık 400 dolardan başlayan maaş ödemeleri de yeni üye toplamalarında önemli bir etken olarak görülüyor.

İşte o infaz görüntüleri:

IŞİD'den Esad askerlerine toplu infazvideo için tıklayın
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.