1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Isıtma cami önlerinden başladı
Isıtma cami önlerinden başladı

Isıtma cami önlerinden başladı

Erzurum'da cami önüne yerden ısıtmalı kaldırımlar yapıldı. Sistemin gelecek yıllarda dahada yaygınlaştırılacağı bildirildi...

A+A-

Erzurum Güncel-

ERZURUM Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Ulu Cami'nin önüne yerden ısıtmalı kaldırım yapılmasının ardından şimdide Şafiler Cami önü ile Şabakhane çesmesi etrafına yerden ısıtmalı sistem kuruldu.
Büyükşehir Belediyesi, her gün yüzlerce kişinin ibadet için gittiği tarihi camilerin önünde buzlanmayı önlemek için kaldırım altlarına elektrikli ısıtma sistemi yapmaya başladı. Camirelere ibadet ve ziyaret için gelenler, bu sistem sayesinde buzda kayıp düşme korkusu yaşamayacak. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Artık camlerimizin önünde buzlanma olmayacak. Hava sıcaklığının sıfırın altında 35- 40 dereceye düşmesiyle Türkiye’nin en soğuk kentlerinden biri olan Erzurum’da, bir süre önce uygulamaya başladığımız ısıtmalı kaldırım sisteminin olumlu sonuç vermesi üzerine Ulu Cami ve Şafiler Cami önünde 3 metre genişliğinde ve 54 metre uzunluğundaki kaldırıma ısıtma sistemi yaptık” dedi.

Cami önlerine yerden ısıtma sistemi
Foto galeri için tıklayın


Başkan Küçükler, elektrikli ısıtma sisteminin otomatik sensörlerle çalıştığını belirtti ve bu uygulamayı kentteki tüm diğer camilere de yapacaklarını söyledi.
Camu önlerine kurulan yerden ısıtma sistemi hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle birlikte devreye giriyor. Kar yağması ve buna bağlı olarak hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kaldırım ısıtılarak buzlanma önleniyor ve kar birikmiyor. Vatan
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.