1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. İsmail Saymaz Meral Akşener'i topa tuttu!
İsmail Saymaz Meral Akşener'i topa tuttu!

İsmail Saymaz Meral Akşener'i topa tuttu!

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, SZC TV'de yaptığı açıklamalarda hem İYİ Parti'ye hem de İYİ Parti lideri Meral Akşener'e tepki göstererek, İYİ Parti'nin büyük bir başarısızlık aldığını söyledi.

A+A-

Erzurum Güncel- Meral Akşener'in aday kararı sürecinde hata ettiğini, masayı değersizleştiğini, kendi adaylığını ilan etmesi gerektiğini söyleyen İsmail Saymaz, seçim sonucu nedeniyle İYİ Parti'nin eleştirilerine tepki gösterdi.

KÖTEĞİNDEN ŞİKAYET EDİYORLAR, BUNUN NİMETİNİ DE YEDİNİZ

Saymaz, "Altılı Masa'dan iki aday çıkabilirdi. Meral Akşener masayı tekmeledi ve gitti. Sonra tumturaklı açıklama yaptı meydan okudu. Ey Ekrem, ey Mansur gelin millet sizi çağırıyor dedi. Nasıl gelsinler? Gelemeyince Meral Hanım masaya oturdu bu kez. Yardımcı olsun dediler. Başka bir biçime döndü. Orada daha dirayetli bir çizgi izlenebilirdi. İYİ Parti'nin hatası bugüne kadar CHP'ye göre konumlanmak oldu. Bunun köteğini de yediler nimetini de aldılar. Şimdi köteğinden şikayet ediyorlar. Bunun nimetini de yediniz" dedi.

SİZ NASIL MHP'DEN DAHA AZ OY ALDINIZ?

"2019 seçimlerinde partiyi kurarken verdiği dayanışma İYİ Parti'nin kurumsallığını sağladı. İYİ Parti'de ortak cumhurbaşkanı CHP'den olduğu için ve kaybettiği için ne selam ne sabah diyorlar. Biz CHP ile yan yana gelince HDP ile yan yana gelmiş kabul ettiler" diyen Saymaz, "İYİ Partililer bu savunmayı yaparken yanlış yapıyor. İYİ Parti'ye PKK'lı demek incitici de CHP'ye demek değil mi sanki? SİYİ Parti açısından ortak cumhurbaşkanı adayı CHP'den olunca ve kaybedince, oyun planı boşa düşünce İYİ Parti'nin mağlubiyeti iç tartışma olarak dönüyor. İYİ Parti sonuçlarıyla başarısız. Siz iktidar ortağı olmaktan başka eylemi olmayan, MHP'den daha az oy aldınız. CHP'nin AK Parti'nin altında oy anladı anladık, siz nasıl MHP'den daha az oy aldınız? MHP iktidara destek vermekten başka bir şey yapmadı. Sinan Ateş'ten ağır yara aldılar. İYİ Parti'den daha fazla vekil aldılar" dedi.

MERAL HANIM'IN BAŞARISIZLIĞI KILIÇDAROĞLU'NUN GÖLGESİNDE KALDI

İYİ Parti'nin az oy aldığını söyleyen Saymaz, "İYİ Parti'nin Altılı Masa içinde Erzurum ve CHP'nin girmediği birkaç il müstesna olmak üzere CHP'yi geçtiği yer yok. Sivas CHP geçiyor İYİ Parti'yi, Konya, Kırşehir, Maraş, Adana, Osmaniye öyle. İYİ Parti'nin bir özeleştiri vermesi gerekmiyor mu? İYİ Parti başarısız. Meral Hanım'ın başarısızlığı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İYİ Parti'nin başarısızlığı CHP'nin gölgesinde kaldı" ifadelerini kullandı.

TOPLUM BUNU YER Mİ?

Meral Akşener'in 2-3 Mart sürecinde masaya zarar verdiğini de söyleyen Saymaz, "Meral Akşener, topluma umut olarak gösterdiği Altılı Masa'yı "kumar masası" olarak niteleyip gitti. İtirazları doğruydu, bu itirazları en kötü şekilde dillendirerek masayı imkansızlaştırdı. Kazanacak aday söylemi adaya zarar verdi. 1 yıllık seçim kampanyasının 10 ayında 'kazanacak aday' dedi. İma etti son 2 ayda 'Kılıçdaroğlu'nu kast ettim' dedi. Toplum bunu yer mi? Büyük bir hata etti Meral Akşener. Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasına zarar verdi. Keşke aday olsaydı yürüseydi kim ne diyebilirdi? 2. turda seçmenlerine döner Kılıçdaroğlu'na oy verin derdi. MHP'ye oy kaptırmaz, Sinan Oğan'a oy kaptırmazdı" açıklamasında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.