1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. İsrail'in korkunç planı ortaya çıktı
İsrail'in korkunç planı ortaya çıktı

İsrail'in korkunç planı ortaya çıktı

İsrail, Filistinliler için zorunlu göç, yağma ve katliamların simgesi olan "Nekbe" olayı gibi Filistinlileri Gazze'den sürmeye hazırlanıyor. İşte haberin detayları...

A+A-

Erzurum Güncel- Filistinli direniş gücü Hamas'ın İsrail zulmüne tepki olarak başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonuna "Demir Kılıçlar" ile yanıt veren, hava saldırılarıyla kadın çocuk demeden yüzlerce Filistinliyi şehit eden işgalci güç, 1948'deki Nekbe olayı gibi Filistinlileri Gazze'den sürmeye hazırlanıyor.

Önceki gece İsrail Güvenlik Kabinesi'nin düzenlediği toplantıda bir dizi karar alındığı açıklandı. Alınan kararların, Hamas ve İslami Cihad'ın uzun yıllar boyunca bir daha İsrail vatandaşlarını tehdit etmemesi ve onlara zarar vermemesi için elindeki askeri gücün yok edilmesini amaçladığı ifade edildi. İsrail ordusundan dün gece saatlerinde yayınlanan bir videoda sivil halktan Gazze'yi terk ederek güvenli yerlere gitmeleri tehdidinde bulundu.

CAMİLERİ BİLE HEDEF ALDILAR

İsrail ordusu, dün Gazze Şeridi'nde Hamas'a ait 120 noktaya hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. İsrail güçleri, aralıksız olarak düzenlediği hava saldırılarında Gazze'de 78'i çocuk 413'ten fazla Filistinliyi şehit etti. 2 bin 300'den fazla kişi yaralandı. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları Gazze kentinin batısında Filistinli gruplara ait askeri bir nokta ile Beyt Hanun beldesi ve Gazze'nin güney ve orta kesiminde evleri ve kamu kurumlarına ait binaları bombaladı. Son iki günde Batı Şeria'da da 8 Filistinli katledildi.

Hedef alınan noktalar arasında Hamas'ın Gazze'deki yetkilisi Yahya es-Sinvar'ın En-Nasr semtindeki ofisi, Filistin Stadyumu, Gazze'deki "İslam Milli Bankası" ve "Üretim Bankası" binaları yer aldı. Han Yunus kentine düzenlendiği saldırıda El-Emin Muhammed Camii yıkıldı.

ELEKTRİK KESİLDİ, MAL GİRİŞİ YASAKLANDI

Gazze'ye giriş çıkışları kapatan İsrail güçleri akaryakıt ve mal girişini yasaklama kararı aldı. İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz de daha önce abluka altındaki Gazze Şeridi'ne sağlanan elektriğin kesilmesi talimatı vermişti.

YERLEŞİMCİLER TAHLİYE EDİLİYOR

İsrail ordusu, Gazze Şeridi yakınında boşaltılan yerleşim birimi sayısının 24'e yükseldiğini duyurdu.

TANKLARI SEVK EDİYOR

Diğer yandan İsrail ordusunun, Gazze sınırına tank sevkiyatı gerçekleştirdiği görüldü. Gelişmeler, İsrail'in Gazze'ye kara operasyonu hazırlığında olma ihtimalini güçlendirdi.

Yeni Şafak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.