1. HABERLER

  2. GENEL

  3. İsrailli düşünce kuruluşu: ABD, Türkiye'nin katılmasını istiyor
İsrailli düşünce kuruluşu: ABD, Türkiye'nin katılmasını istiyor

İsrailli düşünce kuruluşu: ABD, Türkiye'nin katılmasını istiyor

İsrailli düşünce kuruluşu, ABD'nin Türkiye'nin katılmadığı "Doğu Akdeniz Gaz Forumu'nda" yer almasını istediğini, "bunun için başlatılacak diplomatik girişimlerden kaybedilecek bir şeyin olmadığını" belirtti.

A+A-

Erzurum Güncel- İsrail hükümetine yakınlığıyla bilinen Bar Ilan Üniversitesi  bünyesindeki "The Begin-Sadat Strategic Studies" adlı düşünce kuruluşu tarafından  yayınlanan "Kudüs-Atina'nın Diplomatik fırsatları" adlı makalede ABD'nin  Türkiye'nin dahil olmadığı Doğu Akdeniz Gaz Forumu'na ilişkin görüşlerine yer  verildi.

Makalede, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, İsrailMısırİtalya,  Ürdün ve Filistin'in yer aldığı forumda Türkiye'nin yer almamasının risklerine  değinilerek,  Türkiye'nin neden yer alması gerektiği ABD 'nin yaklaşımı üzerinden  altı çizilerek anlatıldı.

 

ABD'nin Türkiye'nin de forumda yer almasının istediğini, forumun  başını çeken İsrail ve Yunanistan'ın Türkiye'nin katılımını sağlamaları için  diplomatik girişim de bulunmaları tavsiyesinde bulunduğu makalede, Washington  yönetiminin, Türkiye'ye yönelik bu girişimden İsrail ve Yunanistan'ın kaybedecek  birşeyleri olmadığı aksine kazançlarının daha çok olduğu vurgulandı.

 

ABD'nin Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt'ın 18 Şubat'ta  Atina'daki açık bir konferanstaki ifadelerine yer verilen makalede, "Daha  kapsayıcı diyalog, ABD'nin perspektifine daha çok yakın olacaktır. ABD,  Türkiye'nin Doğu Akdeniz Forumu'na davet edilip katılmasını destekliyor."  değerlendirmesi yer aldı.

 

Mısır'ın ev sahipliğinde, 16 Ocak 2019'da Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum  Kesimi, İsrail, Mısır, İtalya ve Ürdün Enerji Bakanları'nın katılımıyla "Doğu  Akdeniz Gaz Forumu" kurulmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.