1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. İşte Erzurum'daki o fenomen
İşte Erzurum'daki o fenomen

İşte Erzurum'daki o fenomen

Ormanda bulduğu ayı yavrusu ile çektiği video, sosyal medyada tıklanma rekoru kıran Gürbüz Dilmaç'ı Pusula Gazetesi buldu. Ayı yavrusuna 'Dayı' adını veren genç adam, " Bu yavru sayesinde ayılara karşı sempati duydum" dedi. İşte herkesin merak ettiği o is

A+A-

Erzurum Güncel- Ormanda bulduğu ayı yavrusu ile çektiği video, sosyal medyada tıklanma rekoru kıran Gürbüz Dilmaç'ı Pusula Gazetesi buldu. Ayı yavrusuna 'Dayı' adını veren genç adam, " Bu yavru sayesinde ayılara karşı sempati duydum" dedi.


İşte o fenomenn (3)


Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Köroğlu köyünde yaşayan 34 yaşındaki Gürbüz Dilmaç'ın ormanlık alanda bulduğu ayı yavrusu ile çektiği video, sosyal medyada tıklanma rekoru kırdı. Kucağındaki ayı yavrusuna sevgi gösterisinde bulunan Dilmaç'ın hareketleri kadar yavru ayıya söylediği sözler fenomen olmasını sağladı. Hayvanlara gösterdiği şefkat nedeni ile Gürbüz Dilmaç, ulusal basınında gündeminde yer aldı.


Türkiye'nin konuştuğu o fenomeni Pusula buldu.


Bir anda herkesin konuştuğu isim olan Gürbüz Dilmaç, ayı yavrusunu nasıl bulduğunu ve onunla geçirdiği günleri Pusula Gazetesi Genel Koordinatörü Sevda Güneş'e anlattı.


Sıradan bir günde her zamanki gibi ormana eşkın toplamaya gittiğini söyleyen Gürbüz Dilmaç, " çalılıkların arasından bir ses duydum, önce ürperdim. Cesaretimi topladım ve çalıları kaldırdığımda o minik yavru ile karşılaştım. çevreme baktım, annesini falan görmeyince yavruyu kaptığım gibi eve getirdim" dedi.


İşte o fenomenn (1)


Ayı yavrusunun çok aç olduğunu belirten Dilmaç, " Biraz daha geç kalsam ölebilirdi. Hemen biberonla süt verdim. Biberonu kıtladı ( ısırdı) emzik kopunca tas içine süt koydum ve karnını doyurdum. Biraz ısınıp karnı doyunca beraber oynamaya başladık. Geceleri beraber yattık. Hatta bazen ayaklarımda sallayarak uyuttum" diye konuştu.


Ayı ile iki ay


İki ay kadar yavru ayı ile evinde birlikte yaşayan Gürbüz Dilmaç, "Birlikte çok güzel günler geçirdik. Ondan ayrılmak çok zordu ama biliyordum ki biraz daha büyüyünce benimle yaşaması imkansız hale gelecekti. Onu Sarıkamış Milli Parklarda ki yetkililere teslim ettim. Sık sık ziyaretine gidiyorum, beni hala tanıyor ve bu benim hoşuma gidiyor" dedi.


Yavru ayı ile birlikte vakit geçirirken arkadaşlarının çektiği videoyu facebook'ta yayınlayan Dilmaç, bir anda Türkiye'nin konuştuğu insan oldu. Şenkaya Belediye Başkanı Görbil özcan, Dilmaç'ı bu duyarlı davranışından dolayı tebrik ederek, organik bal hediye etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.