1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İşte son seçim anketi sonucu
İşte son seçim anketi sonucu

İşte son seçim anketi sonucu

Son seçim anketi sonucu MHP'den vekil adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan geldi. MHP'nin masasındaki son ankete göre 2015 genel seçim sonuçları nasıl olacak, işte yanıtı...

A+A-

Erzurum Güncel- 7 Haziran seçimlerine 19 gün kala, MHPmilletvekilli adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, MHP'nin masasındaki anketlere göre son oy oranını ve CHP'den de adaylık teklifi aldığını açıkladı.

İŞTE MHP'NİN SON OY ORANI

Cumhuriyet gazetesine konuşan İhsanoğlu, MHP'nin oy oranıyla ilgili "Yüzde 18 gösteren yoklamalar var ve bu yükselişte olduğunu gösteriyor." dedi. CHP ve MHP'nin uzlaşısıyla Cumhurbaşkanlığına aday olan İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığının ardından baskı gördüğünü de söyledi.

HDP İçİN YüZDE 10 BARAJI YORUMU

İhsanoğlu, yüzde 10 barajıyla karşı karşıya olan HDP için de gönlünden geçeni açıkladı: "Meşru yolu deniyorlar; bence ön kapıdan girmek arka kapıdan girmekten daha iyidir."

ekmeleddin-ihsanoglu.20150517093208.jpg

İhsanoğlu'nun Cumhuriyet gazetesinde yer alan röportajından çarpıcı satırlar:

CHP'DEN ADAYLIK TEKLİFİ GELDİ Mİ?

( "CHP'den aday olmak istediğiniz ama teklif gelmediği yönünde dedikodular var Ankara'da?" sorusuna cevaben) "Hayır, hayır. Ağustos seçimlerinden sonra Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile yakın temasım oldu; ziyaretime geldiler, siyasete devam etmeye karar vermem halinde partilerinin açık olduğunu söylediler. MHP'ye gidişimin nedeni, biz bu çizgide bir aileyiz. Ama ben CHP'deki arkadaşların çalışmalarını çok takdirle karşılıyorum."

2015 GENEL SEçİM SONUçLARI NASIL OLACAK?

Bugün Türkiye'de 2002'deki koalisyon çatırdamıştır. Demokrat Parti, Adalet Partisi, ANAP gibi büyük koalisyonla geldiler. AKP koalisyonuna katılan değişik unsurlar, AKP'yi terk ediyor. Bugün muhafazakâr ve milliyetçi grup terk ediyor. çünkü 2002'den 2015'e kadar olan sürede parti farklı söylemler geliştirdi. Büyük konsensus içerisinde değil, çekirdek liderliğin hedefleri doğrultusunda gidiliyor. Burada iki büyük kayış var, Türk oylarında MHP'ye, Kürt oylarında da HDP'ye. Ayrıca AKP, iktidar yorgunu bir parti, her yerde olduğu gibi atalet içerisinde. Bir de, iktidarın lider kadrolarında başkalarının iktidara talip olması suç gibi görülüyor. Koalisyonu suç gibi sunulması bana 2. Meşrutiyette, İttihatçı birinin, 'Siz iktidarı ele geçirmek istiyorsunuz' diye suçlamalarına verdiği Hürriyet ve İtilaf Partisinin bir mensubunun verdiği yanıtı anımsatıyor. Diyor ki, 'İktidarı ele geçirmek suçsa siz suçüstü yakalanmış bulunuyorsunuz.' Bu uzun yıllar iktidarın verdiği bir psikoloji.

MHP'NİN OY ORANI

"Yüzde 18 gösteren yoklamalar var ve bu yükselişte olduğunu gösteriyor. Ama anketler İngiltere'de görüldü ki yanıltıcı. Genel olarak bir dip dalga geliyor; 1950, 1961'de, 1983'te, 2002'deki gibi büyük bir dalganın geldiğini görüyorum ve bu dalganın Türk siyasetinin manzarısını değiştireceği kanaatindeyim."

MHP İLE AK PARTİ KOALİSYON KURAR MI?

"çok güzel bir atasözü var. 'Her vaktin ezanı var'. Bugün seçimlere giderken bundan söz etmek, kamuoyu önünde spekülasyon yapmak doğru bir şey değil. Bütün partilerin hedefi tek başına iktidar olmaktır."

HDP BARAJI AŞMALI MI?

"HDP zaten Meclisin içerisinde ve Meclisin içerisine arka kapıdan giriyor. Yani bağımsız adaylar seçiliyor, bağımsız giriyorlar ve sonra parti grubu kuruyorlardı. Şimdi, yine şahsi görüşüm, parti amblemi altında girmeyi deniyorlar. Meşru yolu deniyorlar; bence ön kapıdan girmek arka kapıdan girmekten daha iyidir."

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.