1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. İstenen ceza belli oldu
İstenen ceza belli oldu

İstenen ceza belli oldu

Erzurum’da kullandığı tırla Nurullah Soysal’a (52) çarparak ölümüne neden olan sürücü Mehmet Çıbık hakkında iddianame hazırlandı. Tır şoförünün asli kusurlu bulunduğu bilirkişi raporunda yer alırken iki yıldan altı yıla kadar hapis cezası istendi.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum'da geçtiğimiz 7 Aralık günü Aziziye ilçesi D-260 kara yolu Dadaşkent kavşağında yaşanan olayda Nurullah Soysal, yolun karşısına geçmek isterken 27 AHF 461 plakalı tırın çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Tır şoförü Mehmet Çıbık ise Soysal’a çarptıktan sonra kaçtı.

Bingöl’ün Karlıova ilçesi girişinde polis ekiplerince yakalanan tır şoförü Mehmet Çıbık gözaltında ifadesi tamamlandıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklu yargılanan Çıbık hakkında ‘taksirle bir kişinin ölümüne neden olma’ suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Tır şoförü hakkında iki yıldan altı yıla kadar hapis cezası istendi. Bilirkişi raporuyla ise tır şoförü Mehmet Çıbık’ın asli/tek kusurlu olduğu tespit edilerek tutanaklara geçti.

‘Navigasyonu açmaya çalışıyordum’

İddianame tutanaklarına geçen ifadelerde Çıbık’ın seyir halindeyken cep telefonundan navigasyonu açmaya çalıştığı sırada bir anlık direksiyon hâkimiyetini kaybettiğini söylediği yer aldı. Vefat eden Nurullah Soysal’a çarptığını görmediğini söyleyen tır şoförü, kaldırıma çarptığını ya da çukura düştüğünü sandığını söylediği de ifade edildi. Bir süre sonra yolun sağında durarak aracından inen tır şoförü Çıbık, yolda bulduğu bereyi ise yanına aldığını söyledi.

Öte yandan iddianamede tır şoförünün yolda ilerlediği sırada ilgili kolluk görevlileri tarafından yakalandığı sırada vefat eden Nurullah Soysal’a ait olduğunu belirlenen bereyi ise aracından dışarı fırlattığı yer aldı.

Kazada ölen 3 çocuk babası Nurullah Soysal'ın Dadaşkent'te bir mandırada çalıştığı ve iş yerinden şehir merkezine gitmek için ayrıldığı öğrenildi.  

Manolya Bulut/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.