1. HABERLER

  2. GENEL

  3. İstiklal saldırısının planlayıcısını kaçıran terörist Bulgaristan'da yakalandı
İstiklal saldırısının planlayıcısını kaçıran terörist Bulgaristan'da yakalandı

İstiklal saldırısının planlayıcısını kaçıran terörist Bulgaristan'da yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

A+A-

Erzurum Güncel- Bakan Soylu, İstiklal Caddesi saldırısını planlayan teröristin kaçışına yardım eden terör örgütü mensubunun Bulgaristan'da yakalandığını ve Türkiye'ye teslim edildiğini duyurdu. Bakan Soylu ayrıca, terörle mücadeleye ilişkin olarak, "Gabar'da 2'si gri kategoride olmak üzere 4 terörist etkisiz hale getirildi. Gabar dağında 7 terörist vardı 4'ü gitti şimdi 3 kaldı." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Terörle mücadeleye ilişkin veriler paylaşan Bakan Soylu, Gabar'da son olarak 2'si gri kategoride olmak üzere 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakan Soylu, İstiklal Caddesi saldırısını planlayan teröristin kaçışına yardım eden terör örgütü mensubunun Bulgaristan'da yakalandığını ve Türkiye'ye teslim edildiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

Terörle mücadeleye ilişkin rakamlar paylaşan İçişleri Bakanı Soylu, "Gabar'da 2'si gri kategoride olmak üzere 4 terörist etkisiz hale getirildi. Gabar dağında 7 terörist vardı 4'ü gitti şimdi 3 kaldı. Tunceli'de 1600 terörist vardı. Şu anda 2 terörist Tunceli hattında var, 4 terörist de Erzincan'ın alt bölgesinde var. Toplam 6 terörist." dedi.

S2

"120'NİN ALTINDA TERÖRİST KALDI"

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin dağlarında kalan terörist sayısının 120 olduğunu açıkladı.

Türkiye'ye yasa dışı yollarla giren 66 teröristin tespit edildiğini dile getiren Bakan Soylu, terörle mücadeleye yönelik yürütülen operasyonların sonuçlarının da belirgin olduğuna dikkat çekti.

Bakan Soylu, "Birileri burun kıvırıyor, dudak kıvırıyor. 120'nin altında Türkiye'nin dağlarında terörist kaldı. Bu yıl dışarıdan 66 terörist girmesine rağmen, eğer girmeseydi bugün 50-60'lı rakamlardan bahsediyor olacaktık." dedi.

Türkiye'de yürütülen terörle mücadelenin sonuçlarından bahseden Bakan Soylu, kurulan Organize Sanayi Bölgeleri sayesinde sanayi üretiminin canlandığına değindi.

S3

TERÖRDEN ARINDIRILAN BÖLGELERDE PETROL ÇALIŞMALARI

Bakan Soylu, "Gabar'da 5 petrol kuyusu açıldı. Yakın zamanda verimliliği ve kalitesi çok yüksek bir petrol bulma ümidi içerisindeler, gözleri parlıyor orada çalışanların." ifadelerini kullandı.

TAKSİM SALDIRISINA İLİŞKİN 1 TERÖRİST DAHA YAKALANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Taksim patlamasının planlayıcısı olan Bilal Hassan'ı Edirne'den alıp yurt dışına kaçıran bir kişinin Bulgaristan'da olduğunu tespit ettik. Bulgaristan ile konuyu görüştük. Saat 18.00 sularında Edirne'den bize teslim ettiler. Bulgaristan'a iş birliği için teşekkür ediyoruz." dedi.

 

F32

AHMET DAVUTOĞLU VE ALİ BABACAN'A TEPKİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Paris'teki Ahmet Kaya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen saldırı sonrasındaki sözlerini anımsatarak, "Ali Babacan bu ülkenin yetiştirdiği bir insan öyle mi? Bu ülkenin evladı. Siyaset bu kadar ucuz mu? Siyaset kutlu bir şeydir. Ahmet Davutoğlu, bu ülkede başbakanlık yaptı. Ben de o kabinede bakandım. Biz Amerikalılara niye kızıyoruz Murat Bey? ABD gidiyor terör örgütüne bizim etkisiz hale getirdiklerimize ağlaya ağlaya taziye diliyor ya. İngilizce bilmediğim için ancak böyle anlatabiliyorum, burada bizim içimizdeki Amerikalılara ne diyeceğiz? Allah korusun, bunlar iktidara geldiğinde Türkiye'yi tahayyül etmenizi istiyorum. Bunlar her şeyini kaybetmişler." ifadelerini kullandı.

POLİSLERİN ŞARK HİZMETİ GÖREVİ

Bakan Soylu, polislerin iki şark hizmetine ilişkin olarak, "Bunu bir şarka indirebilir veya iki şarkı birleştirip bir sene azaltabiliriz. Bu, terörle mücadeledeki ihtiyaca bağlı." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu, polislerin çalışma periyoduna ilişkin olarak ise, "12/36 çalışan polisimiz, 4 grup çalışacak ve dinlenmesinden fedakarlık etmeyecek. 7 Ocak itibarıyla bu başladı." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.