1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. İyi de... Selim Alak'ın o göreve gelmesi için kim kefil oldu?
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

İyi de... Selim Alak'ın o göreve gelmesi için kim kefil oldu?

A+A-

İyi de... Selim Alak'ın o göreve gelmesi için kim kefil oldu? Asıl buna bakmak lazım!

Lafı eğip bükmeden soralım: Üç yıl önce kendi hesabından attığı mesajlarda, AK Parti yönetimini en açık bir şekilde, "hırsızlık" ve "yolsuzluk"la itham eden Selim Alak'ı, AK Parti Aziziye İlçe Başkanlığı için kim önerdi?

Malum; AK Parti'de sistem şöyle çalışıyor: Bir kişi, hele hele de ilçe başkanlığı gibi önemli bir göreve atanacaksa, mutlaka arkasında parti genel merkezinin, "muteber" kabul ettiği kişi ve kişilerin imzasının bulunması gerekmektedir.

Dolayısıyla, Selim Alak'ın, bir çok ilden çok daha büyük olan Aziziye ilçe başkanlığına atanmasının arkasında da, "bu arkadaşa biz kefiliz" diyen, AK Partili önemli isimler vardır.

İşte biz o isimleri soruyoruz: Kendi partisine ve parti yöneticilerine "hırsız" diyen bir kişinin ilçe başkanı olmasına kim ya da kimler "kefil" oldu?

Daha bir kaç gün önceydi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti il başkanlarına hitap ederken, tam da bu noktaya, yani partiye yapılacak muhtemel "sızıntı"ya dikkatleri çekmişti. Demişti ki, "...amandır ha, çok dikkatli olasınız kılı kırk yarasınız"

Tayyip Bey, sanki bu uyarıyı yapmamış, sanki FETÖ tehlikesine her defasında dikkati çekmemişçesine, Paralel Yapı'nın 2013 yılında kalkıştığı yargı darbe girişimini "meşru" göstererek, AK Parti'ye "hırsız" diyen biri, adeta ödüllendirilircesine ilçe başkanlığına atanıyor!

Selim Alak'ın attığı bu tweetler ortaya çıkınca, hemen istifa etmesi isteniyor, o da istifa edip, kişisel hesaplarını kapatarak ortalardan kayboluyor!

AK Parti yönetimine göre mesele kapandı!

Peki bu kadar basit mi?

Selim Alak'a "kefil" olan kişi ya da kişiler ne olacak?

Ne malum, belki de kefil olan o kişiler de kripto FETÖ'cülerdir?

Başkalarını bilemem ama en azından AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, bu hususta mutlaka kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapmak zorundadır.

Biz biliyoruz ki Selim Alak, ilçe başkanı olmadan önce de zaten aynı teşkilatta görev yapıyordu!

Yani sürpriz bir isim değil.

Bu da şu anlama geliyor: O tweetleri atan kişi, üç yılı aşkın süredir AK Parti'nin içindeymiş. Ne hikmetse kimse bunu ya görmemiş ya da sorun etmemiş!

Evet; merak ediyoruz, Mehmet Emin Öz nasıl bir açıklama yapacak?

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.