1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. İyi olacak hastanın ayağına başhekim geldi
İyi olacak hastanın ayağına başhekim geldi

İyi olacak hastanın ayağına başhekim geldi

Erzurum’da sokak ortasında kalbi duran Kenan Eryiğit isimli vatandaşa, ilk müdahaleyi Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Hakkı Tör yaptı. Tesadüfen olay yerinden geçen Başhekim Tör, kalp masajıyla Eryiğit’i hayata döndürdü.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum’da sokak ortasında kalbi duran Kenan Eryiğit isimli vatandaşa, ilk müdahaleyi Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Hakkı Tör yaptı. Tesadüfen olay yerinden geçen Başhekim Tör, kalp masajıyla Eryiğit’i hayata döndürdü.

Manolya BULUT-PUSULA

Yakutiye ilçesine bağlı Şükrüpaşa semtinde meydana gelen olayda beyninde lezyon bulunan evli ve 1 çocuk babası Kenan Eryiğit (33), geçtiğimiz Cumartesi akşamı markete gitmek üzere evden çıktı. Uykusuz olduğu için hastalığı tetiklenen Eryiğit, markete giremeden bilincini kaybetti. Bayılarak yere düşen ve başını çarpan genç adamın şansı, o esnada yoldan geçen Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Hakkı Tör oldu.

Eşi ve çocuklarıyla seyir halinde olan Başhekim Tör, Eryiğit’in yere düştüğünü görünce aracını durdurarak genç adamın yardımına koştu. Olay yerinde genç adamın ilk olarak solunum yolunu açan Başhekim Tör, kalbinin durduğunu fark edince uyguladığı kalp masajıyla Eryiğit’i yeniden hayata döndürdü.  

Bayılabileceğim en iyi, en şanslı yer!

Başhekimin müdahalesiyle yeniden yaşama gözlerini açan Kenan Eryiğit, kendini çok şanslı hissettiğini söyleyerek, “Evden çıktım markete giderken abimle telefonda konuşuyordum. Başımın döndüğünü hissettim. Evin yakınındaki marketin önünde olduğumu, daha önce bayılmalarıma benzediğini söyledim. Sonrasını hatırlamıyorum. O gün evdeydim, izinliydim, uykusuzdum sadece. Uykusuz olmam etkiledi diye düşünüyorum. Abim de eşime haber vermiş. O da olay yerine gelmiş. Ben en son telefonda konuştuğumu hatırlıyorum. Ertesi gün öğlen saatlerinde kendime geldim. Gözümü açtığımda hastanedeydim. Şuurumu yitirmişim, kalbim de durmuş. Şanslıyım ki orada Başhekim İbrahim beye denk geldim, iyi ki beni görmüş. Hemen ilk müdahalede bulunmuş. Onun sayesinde hayata döndüm. Öldüm, dirildim resmen. Allah razı olsun hem orada hem sonrasında benimle çok ilgilendi. Burada da sürekli durumumu soruyor, hekim arkadaşlar da yakından ilgileniyor. İnşallah bir daha böyle bir durum yaşamam ama bayılabileceğim en iyi, en şanslı yerde bayıldım” dedi.

Ambulansla hastaneye kadar eşlik etti

Ambulansa binerek hastaneye kadar genç adama eşlik eden Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Hakkı Tör ise, olay gününü şu sözlerle anlattı; “Cumartesi akşam saat 9 civarında arabayla seyir halinde evime gidiyordum. Vatandaşın iki arabanın arasında düştüğünü gördüm. Az ileride sağa çekip eşim ve çocuklara, vatandaşa müdahale edeceğimi söyleyerek indim. Hemen gittim baktım. Solunumu gitmiş, ilk yardım müdahalelerini yaptım. Havayolunu açıp, solunumunu yerine getirmek ve dolaşımını kontrol etmek. Bu üç kademeye hızlı hızlı baktıktan sonra kalp atımının olmadığını gördüm. Önce ağız solunum yolunu temizledikten sonra oral yolla solunum desteği sağladım. Yaklaşık 30 saniye kadar kalp masajı yaptım. Kalp atımları dönünce solunum yolunu rahatlattım. Sağa çevirdim, o anda eşim de 112’yi arayarak ambulansa haber verdi. 112 ekipleri üç dakika içerisinde olay yerine geldi. Kafasını vurmuştu, başının arkasında bir kanama mevcuttu. Başında bekledik. 112 ekipleriyle birlikte ambulansla hastaneye geldik. Ambulansın içinde eşlik ettim. Acil serviste hekim arkadaşlarımız hızlı bir müdahale ettikten sonra makineye bağladık. Sonra kafa tomografisi ve MR’ında şüpheli SAK dediğimiz beyin kanaması şüphesi nedeniyle yoğun bakıma yatırdık. Yoğun bakımda 24 saat boyunca uyuttuk. Bu süreçte diğer tetkik ve kontrollerini yaptık. Beyin cerrahına gösterildi. 24 saat sonra hastamızı uyandırıp bugün de servise çıkardık”

Hayata dönmesine vesile oldu

Kenan Eryiğit’in tedavisinin Erzurum Şehir Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Servisi'nde sürüdüğünü belirten Başhekim Tör, “Şuurunun gerileyip yere düşmesinin alt yapısında beyninin bir bölümünde bir kitle olduğunu arkadaşlarımız ifade ettiler. İnşallah onun tedavisini de burada uygulayacağız. Hastamız Kenan beye çok geçmiş olsun diliyorum. Bize rastlaması hem benim hem onun şansı oldu. İlginç bir karşılaşma oldu. Kendisi de söyledi, ‘Düşebileceğim en iyi yerde düşmüşüm’ dedi. Dua aldığımız için çok mutluyuz. Bir vatandaşımızın da hayata dönmesi bizim ellerimizden oldu, vesile olmuş olduk. İnşallah bir daha bu tarz kötü hadiselerle karşılaşmaz” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum