1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İYİ Parti adayı Uçar, Sorunları anlattı, çözüm önerdi!
İYİ Parti adayı Uçar, Sorunları anlattı, çözüm önerdi!

İYİ Parti adayı Uçar, Sorunları anlattı, çözüm önerdi!

İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar, HABERTÜRK ekranlarında yayınlanan Yerel Seçim 2024 programında Esra Toptaş’ın konuğu oldu. Erzurum’un sorunlarını dile getiren Uçar, çözüm önerilerini sıralayarak, projelerinden bahsetti.

A+A-

Gazete Güncel- İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Canan Uçar, HABERTÜRK’te yayınlanan Yerel Seçim 2024 programında Esra Toptaş’ın sorularını yanıtladı. Cumhuriyetin 100. Yılında Cumhuriyeti kuran şehir Erzurum’da aday gösterilmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Uçar, sahadan aldıkları izlenimler doğrultusunda ipi göğüsleyeceklerini dile getirdi. Erzurum’un göç ve işsizlik sorunlarına dikkat çeken Uçar, göreve gelmesi halinde tarım, hayvancılık ve sanayi alanlarında istihdam yaratarak sorunu çözeceğini belirtti. Erzurum ve Türkiye için üretmekten başka çare olmadığına vurgu yapan Uçar, sahada yürüttükleri çalışmalara değindi.

İpi göğüsleyeceğiz

Siyasi geçmişini izleyicilerle paylaşarak Erzurum’da edindiği izlenimleri aktaran Uçar, “2018 yılı İYİ Parti kurucularındanım. Milletvekilliği adaylığım var ve 2019 yılında Palandöken Belediye Başkan adaylığım söz konusu. Orada da Erzurum halkının bir teveccühü oldu bizlere. Sağ olsunlar, var olsunlar. Kadın adaylar içerisinde bir Türkiye rekoruna sahip olduk. 2018’den beri İYi Parti’de siyaset yapıyorum. Büyük bir gurur ve keyifle söylüyorum ki; Cumhuriyetin 100. Yılında Cumhuriyeti kuran şehir olan Erzurum’dan bir kadın aday olarak buraya gelmek benim için çok büyük bir onur. Erzurum’da seçim yarışı kıran kırana devam ediyor. Sahadan aldığımız izlenimler çok güzel. İpi göğüsleyeceğimize inanıyoruz.  ” diye konuştu.

En büyük sorun göç ve işsizlik

Erzurum’un göç ve istihdam sorununa dikkat çeken Uçar, “Erzurum için söyleyebileceğim önemli bir şey var. Erzurum büyük bir teveccühle mevcut iktidara destek vermiş bir şehirdir. Ancak mevcut belediye başkanı tarafından güç o kadar sert kullanılıyor ki, bizim sahada gördüğümüz Erzurumlunun bu işe artık bir itirazı olacak.  Birçok Anadolu şehrinde olduğu gibi Erzurum’un da en büyük sorunu işsizlik ve göç.  İşsizlik çok ciddi oranda. Göç için gayet rahatlıkla söyleyebiliriz ki Erzurum’un dışında iki tane, üç tane Erzurum var. O kadar ciddi bir göç. Çocuklarımızı tutamıyoruz, gençlerimize iş bulamıyoruz. Doğu’nun Paris’i Erzurum’da bunu yaşamak hemşerilerimin de, bizim de rahatsız olmamızı gerektiriyor” dedi.

Üretim şart!

İstihdam alanlarının artırılarak her alanda gençlerin aktif rol alması gerektiğini belirten Uçar, “Erzurum’da 1957’den beri üniversite var. Bir üniversite şehri Erzurum. İki  ayrı üniversiteye sahibiz. Çocukları yetiştiriyoruz ama başka şehirlere gidiyorlar. Bir anne olarak da, bir siyasi olarak da bu benim ve hemşerilerimin kabul edebileceği bir şey değil. Kendi evlatlarımızı, kendi şehrimizde istihdam alanları açarak tutmak mecburiyetindeyiz.  Erzurum’da bir söz var; “İsli tandır başından kimse kaçmaz” diye. Yani sıcak tandır başından dışarı çıkılmaz.  Burada siyasi erkin yapması gereken, istihdam alanını ortaya çıkarmak olmalı.  Fabrikalar gelmeli, tarım  ve hayvancılık olmalı. Bunun için de sağlam bir altyapı ve donanım gerekiyor. Erzurum için de, Türkiye için de üretmekten başka çare yok.  Bu sıkıntıları çözebilmemiz için üretim şart” ifadelerine yer verdi.

Tarım ve hayvancılığa destek vereceğiz

Tarım ve hayvancılık potansiyelini yükseltmek için çiftçi ile entegre çalışarak, her daim destek vereceklerini kaydeden Uçar, “Erzurum 20 yıl önce Irak’a et ihraç eden bir konumdaydı. Ancak geldiğimiz noktada bırakın ihraç etmeyi kendisine bile yetemiyor. Türkiye’nin en güzel, en verimli meralarına sahibiz, fakat bunu kullanamıyoruz. Tarımda da yine benzer şeyler söz konusu. Köyler adeta boşaltıldı, üretimde sıkıntılar var. Savaş halinde ki Suriye’den patates alıyoruz, ama Pasin Ovasını değerlendiremiyoruz. Bu konuya itirazımız var.  Biz Erzurum’da tarımı ve hayvancılığı mutlak suretle olması gereken yere taşımak için çiftçimizin ve besicimizin yanında olacağız. Onlarla ortaklık yapacağız.  Alım garantili satış sözleşmeleri imzalayacağız. Ayrıca tarım ürünlerinin ekilmesi ve besi yapan çiftçilerimize destekler sağlayacağız. Biz köy kalkınması ile şehrin kalkınacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Melek Ahıskalı/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.