1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İyi Parti Milletvekili aday adayı Uçar: İstihdam göçü durduracak
İyi Parti Milletvekili aday adayı Uçar: İstihdam göçü durduracak

İyi Parti Milletvekili aday adayı Uçar: İstihdam göçü durduracak

İYİ Parti Milletvekili adayı adayı Canan Uçar, ekonomik olarak her geçen gün kan kaybeden Erzurum’da göçü durdurmanın tek çaresinin istihdamı artırmak olduğu söyledi.

A+A-

Erzurum Güncel- İYİ Parti Milletvekili adayı adayı Canan Uçar, ekonomik olarak her geçen gün kan kaybeden Erzurum’da göçü durdurmanın tek çaresinin istihdamı artırmak olduğu söyledi.

Erzurum’da kurduğu kooperatif ile yüzlerce kadının emeğini ekonomiye kazandıran KADAMA Kadın Kooperatifi Başkanı ve İYİ Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Canan Uçar, kentin ekonomik olarak her geçen gün ciddi oranda kan kaybı yaşadığını söyledi.

Şehrin en büyük sorunlarının başında göçün geldiğini ifade eden Canan Uçar, “ Göçü durdurmak adına bugüne kadar ayakları yere basan, sürdürülebilir bir proje yapılmadı. Doğduğu kentte doyamayanlar, batının yolunu tuttu. Gençlerimiz tarlasını, ahırını bırakıp köylerden kentlere asgari ücretle çalışmaya gitti. Son yapılan nüfus sayımında nüfuzumuz 749.754’e kadar düşmüş. Bu gidişatı durdurmak zorundayız. Gençlerimizin, kadınlarımızın iş gücünü ekonomiye kazandırmak için projelerimiz var.  Her alanda yeni istihdam alanları  oluşturmak boynumuzun borcu” dedi.

Erzurum için kalkınma projelerinin hazır olduğunun altını çizen Uçar, istihdam artmaz, göç durdurulmaz ise şehrin yakın bir zamanda büyükşehir statüsünden düşeceğini hatırlattı.

Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.