1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. İzmir'deki depremde ölen kişi sayısı açıklandı
İzmir'deki depremde ölen kişi sayısı açıklandı

İzmir'deki depremde ölen kişi sayısı açıklandı

AFAD acı haberi duyurdu: İzmir'deki depremde ölen kişi sayısı açıklandı

A+A-

Erzurum Güncel- AFAD'dan acı haber geldi. AFAD'ın yaptığı açıklamada, "SAKOM’dan alınan bilgilere göre 64 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 949 vatandaşımızdan 722’si taburcu edilmiş olup, 218 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. İzmir’de halen 8 binada arama kurtarma çalışması yürütülmektedir." denildi. Bölgedeki ağır hasarlı binalar da kontrollü bir şekilde yıkılıyor. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da depremzedelere kira yardımının yapılacağını ifade etti.

Son dakika: AFAD, deprem bölgesindeki enkazdan acı haberi duyurdu... İzmir'de yaşanan deprem sonrasında büyüklüğü 4'ün üzerinde 43 artçı olmak üzere, toplam 975 artçı sarsıntı yaşandığını bildirdi. Yapılan açıklamada, "SAKOM'dan alınan bilgilere göre 64 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 949 vatandaşımızdan 729'u taburcu edilmiş olup, 220 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. İzmir'de halen 8 binada arama kurtarma çalışması yürütülmektedir" denildi.

İzmir'deki depremde yıkılan Doğanlar Apartmanı enkazından 2 kişi daha yaralı olarak çıkarıldı. İzmir'de bugün sabah saatlerinde 5.0 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. AFAD, depremin merkez üssünün Seferihisar olduğunu ifade etti.

Ağır hasarlı olan Karagül Apartmanı kontrollü bir şekilde yıkılıyor.

A Haber canlı yayınında ise enkaz yanındaki bir apartman sallandı. Ekipler o anda bölgeden uzaklaştı. Ekipler çalışma bölgesinden uzaklaştırıldı.

AFAD'dan son dakika haberleri: İzmir'deki depremde ölen kişi sayısı 64'ye yükseldi

SON DAKİKA: ENKAZ YANINDAKİ BİR BİNA SALLANDI! EKİPLER BÖLGEDEN UZAKLAŞTIRILDI

İzmir'de deprem sonrası yıkılan Rıza Bey Apartmanı enkazındaki arama kurtarma çalışmasına, yanındaki binanın yıkılma tehlikesi nedeniyle ara verildi.

Depremde çöken Rıza Bey Apartmanı'ndaki arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sırasında bitişiğindeki ağır hasarlı 9 katlı binada yana yatma tespit edildi.

Binanın 4. katından toz bulutu yükseldiği, sismik dinlemelerde de titreşimler olduğu belirlendi.

Binanın yıkılma riski üzerine Rıza Bey Apartmanı enkazındaki ekipler, çalışmalarına ara vermek zorunda kaldı. Enkaz bölgesinde bekleyenlerin alanı boşaltması istendi.

30 Ekim'deki depremde ağır hasar gören ve duvarlarında çatlaklar oluşan bina tahliye edilmişti. Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da bölgeye geldi.

AFAD'dan son dakika haberleri: İzmir'deki depremde ölen kişi sayısı 64'ye yükseldi

SON DAKİKA: AFAD AÇIKLADI! ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

30.10.2020 Cuma günü, saat 14.51'de Ege Denizi Seferihisar açıklarında 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Yerin 16,54 km derininde meydana gelen depremin en yakın yerleşim birimi olan İzmir ilinin Seferihisar ilçesine uzaklığı 17,26 km'dir. Deprem sonrasında, 35'inin büyüklüğü 4'ün üzerinde olmak üzere, toplam 470 artçı sarsıntı yaşanmıştır.

 

AFAD'dan son dakika haberleri: İzmir'deki depremde ölen kişi sayısı 64'ye yükseldi

SON DAKİKA: BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMALAR

Bakan Kurum: "(İzmir'deki deprem) Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına valiliğimiz, bugün itibarıyla 10 bin lira yardım ödemesine başlamış durumda."

Bakan Kurum: "Yıkılmış veya yıkılacak binalara ilişkin, eşyasını alamayan vatandaşlarımıza 30 bin lira eşya yardımı yapılacak."

 

 

AFAD'dan son dakika haberleri: İzmir'deki depremde ölen kişi sayısı 64'ye yükseldi

SON DAKİKA: ENKAZ ALTINDAKİ BERİL BULUNDU, ANNESİ ARANIYOR

İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem, birçok ilde hissedildi. Bayraklı ve Bornova ilçesinde yıkılan binalar, depremin yarattığı tahribatını gözler önüne serdi. Depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'ndaki arama kurtarma çalışmalarının 24'üncü saatinde 27 yaşındaki Beril Gidiş'in 'Ponpon' isimli tavşanı canlı olarak bulunmuş, yengesi Demet Gidiş'e teslim edilmişti. Tavşanın bulunmasından 11 saat sonra aslen Manisa Kulalı olan Beril Gidiş'in enkaz altındaki cansız bedenine ulaşılmıştı. Aynı enkaz altındaki annesi 58 yaşındaki anne Aynur Gidiş'i arama-kurtarma çalışmaları ise halen sürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.