1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kadın Curling Milli Takımı'nın turnuva başarısı
Kadın Curling Milli Takımı'nın turnuva başarısı

Kadın Curling Milli Takımı'nın turnuva başarısı

Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kenan Şebin, Milli Takım’ın, özellikle son maçlarda gösterdiği üstün performansın, 2026 Kış Olimpiyatları hedefleri açısından büyük bir umut kaynağı olduğunu söyledi.

A+A-

Gazete Güncel- Türkiye Kadın Curling Milli Takımı, Nordic Tour kapsamında Norveç’in başkenti Oslo’da düzenlenen Oslo Curling Cup’ta gösterdiği başarılı performansla turnuvayı 3. sırada tamamladı.

2026 Kış Olimpiyatları’na hazırlık süreci içinde olan Türkiye Kadın Curling Milli Takımı, bu başarıyla olimpiyatlar öncesi önemli bir motivasyon kazandı.

Oslo Curling Cup, uluslararası düzeydeki en prestijli curling etkinliklerinden biri olarak gösteriliyor.  Turnuvada birçok güçlü rakiple karşılaşan Milli Takım’ın, sergilediği üstün performansla, Türk curlinginin uluslararası arenada tanınmasına katkı sağladığı ifade edildi.

Kadın Curling Milli Takımı’nı turnuvadaki başarısından dolayı tebrik eden Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kenan Şebin, takımın, turnuvada oynadığı maçlarda yüksek bir takım ruhu ve stratejik oyun anlayışı sergileyerek, güçlü rakipleri karşısında önemli bir mücadele verdiğini söyledi.

Milli Takım’ın, özellikle son maçlarda gösterdiği üstün performansın, 2026 Kış Olimpiyatları hedefleri açısından büyük bir umut kaynağı olduğunun altını çizen Federasyon Başkanı Şebin; “Kadın Curling Milli Takımımız, elde ettiği bu başarıyla birlikte, uluslararası alanda kendini daha da geliştirmek ve yeni zaferler elde etmek için çalışmalarına devam edecektir. Bu önemli başarı, Türk sporunun uluslararası arenadaki temsilini güçlendirme yolunda önemli bir adımdır” dedi.

Özlem İpek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.