1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kalın'dan Demirtaş'a sert eleştiri
Kalın'dan Demirtaş'a sert eleştiri

Kalın'dan Demirtaş'a sert eleştiri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, HDP ile koalisyon görüşmesi yapan Davutoğlu'nun olumlu yöndeki açıklamalarının aksine, 'Vatandaşın araçlarına saldıran örgütün ve temsilcilerinin kalkıp 'biz sadece barış istiyoruz' demesi komik kaçıyor. Diyerek her

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın toplantısı düzenleyen İbrahim Kalın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun son koalisyon görüşmesini yaptığı HDP ve Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için sert açıklamalarda bulundu. 

KALIN'IN AçIKLAMASININ ZAMANLAMASI MANİDAR


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dün katıldığı tv programında PKK'ya yaptığı 'silah bırakma çağrısı'na ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Açıklamanın Davutoğlu'nun, HDP görüşmesine ilişkin 'HDP'nin bir ay içinde ciddi anlamda değiştiği'ne yönelik ifadelerinin hemen ardından gelmesi ise dikkat çekti.

"ABESLE İŞTİGALDİR"

Kalın, çözüm sürecine ilişkin "Hem diyeceksiniz ki 'çözüme katkı için burdayız' hem de 'yok canım bu iş bize düşmez bunun muhattabı bellidir' diyeceksiniz. Muhattabı belli dediğiniz kişi bu çağrıyı geçtiğimiz şubatta yapmış. çözüm sürecini romantize ederek ilerlemesini düşünmek abesle iştigal etmektir. Kamu düzenini tehdit eden bir örgütün temsilcilerinin biz demokrasi istiyoruz demesi komik kaçıyor. Bir taraftan siyasi irade diyeceksiniz diğer taraftan da silahlara dur diyemeyeceksiniz." diye konuştu.

ekran-resmi-2015-07-15-14.41.57.png

"YüKSEK YARGIYA 1000 TAKIM ELBİSE" İDDİASI

Kalın, 'Yüksek yargıya 100 takım elbisesi diktirildiği' iddiası için "Bu deli saçması iddiaların ortaya atılması ve bunun çocukca bir tutumla yapılması ne Meclisimize de ülkemize yakışıyor. Bunlar Cumhurbaşkanımızın üzerinden popülizmi yakalamaya yönelik hareketlerdir. Bu Cumhurbaşkanlığı makamına yapılmış bir hakarettir. Bunu net bir dille reddediyoruz." diye eleştiride bulundu.

İşte Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın açıklamalarından satırbaşları;

İRAN'LA YAPILAN NüKLEER ANLAŞMA

İran ile yapılan nükleer anlaşmanın hayata geçmesi, şartların uygulanmasına bağlı, bunu takip edeceğiz ve destekçisi olacağız. İran'a ticari açıdan önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu hem İran halkı için önemli hem de İran Türkiye ticari ilişkileri noktasında önemli gelişmelere gebedir.

DERSHANELER KONUSU

Anayasa mahkemesinin henüz gerekçeli kararını görmedik onu gördükten sonra gerekli açıklama yapılacaktır. Bu konuda hem velilerimiz hem de öğrencilerimiz hiçbir sıkıntı yaşamayacaktır bu noktada bunu söyleyebiliriz.

SURİYE VE KOBANİ

"Kobani düştü düşüyor" cümlesi ile ne anlatıldığı çok açıkken bu cümle üzerinden haince bir kara propoganda yapıldı. Kürt kardeşlerimiz Suriye'nin asli unsurudur. Biz bugüne kadar Suriye'den gelen kimsenin kimliğini dinini milliyetini sormadık.

Suriye'de rejimin uyguladığı terör politikalarını sonlandırmak için önemli gelişmeler yaşanıyor. Biz orada fiili bir durumun Türkiye'nin bütünlüğüne zarar vereceğini belirttik. Bizim buradaki bütün amacımız Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak olacaktır.

KOALİSYON GöRüŞMELERİ

Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı görevlerindirme ile bir süreç var. 45 günlük süreç başlamış oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrılar liderlerin üzerine düşeni yerine getirmeleri yönünde çağrıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız da bayram sonrasında süreci takip edecektir. Sürecin tamamlanması esastır.İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.