1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kamplardan kötü haber: Erzurum'da 5 kayakçı Covid-19'a yakalandı
Kamplardan kötü haber: Erzurum'da 5 kayakçı Covid-19'a yakalandı

Kamplardan kötü haber: Erzurum'da 5 kayakçı Covid-19'a yakalandı

Hentbol ve kayak federasyonları çalışanlarında pozitif vakaya rastlandı. Halter, güreş, kayak ve atletizmde Covid-19'a yakalanan milli sporcu ve antrenörler var..Erzurum'da 5 kayacı Covid-19'a yakalandı

A+A-

Erzurum Güncel- ürkiye’de mayıs ayından itibaren başlayan normalleşme sürecinin ardından yeni tip corona virüs (Covid-19) vakalarının sayısı, temmuz ayında tırmanışa geçti. Kamp, antrenman ve maç sürecine başlayan spor dünyası da bu tablodan olumsuz etkilendi. Federasyonlardan ve olimpik branşların kamplarından art arda kötü haberler geliyor.

İŞTE YAKLAŞIK SON 1-2 AYLIK SÜREÇTE YAŞANANLAR:

Hentbol, kayak ve üniversite sporları federasyonları çalışanlarında pozitif vakalara rastlandı. Federasyon binaları kapatılıp dezenfekte edildi. Testi pozitif çıkan kişilerle teması olanlar karantinaya alındı. Bu sırada sporcu lisans işlemleri yapılamadı. Halter Milli Takımı kampı, 12 sporcu ve 2 antrenörün testleri pozitif çıkınca iptal edildi. Serbest ve grekoromen güreş milli takımlarının Antalya kamplarında 20’ye yakın pozitif vaka belirlendi. Fair Play ödüllü milli kayakçı Sıla Kara, Erzurum’daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde (TOHM) kendisi ile birlikte 5 sporcunun ve bazı çalışanların Covid-19’a yakalandığını açıkladı. Sports TV’de canlı yayına çıkan Sıla Kara yaşadıklarını anlatırken ateşinin olmadığını, ancak tüm vücudunda ağrılar hissettiğini söyledi. Erzurum’da çalışan milli atletlerin kampında 3 sporcu ve bir masörün testleri pozitif çıktı. Vaka sayısının artmasından korkuluyor.

TESİSLER HALKA AÇILDI

Otel ve tesislerin sporcular kamp yapmadan önce düğün, toplantı gibi organizasyonlar için halka açılıp kullanılmasının, olimpik branşlardaki vakalara yol açtığı ileri sürülüyor. Sporculara ev sahipliği yapan tesislerde çalışanların, istemeden vaka sayısının artmasına neden olduğu kulislerde konuşuluyor.

‘GELMEDEN TEST OLDUK NEGATİFTİ ŞU AN BEN DAHİL 5 SPORCU POZİTİF’

Erzurum’da bulunan Türkiye  Olimpiyatlara hazırlık tesislerinde kampta olan Milli kayakçımız Sıla Kaya katıldığı televizyon programında kendisi dahil 5 sporcunun Covid-19’a yakalandığını açıkladı. Kara, tesiste bulunan çalışanlarda da pozitif vakaların olduğunu açıkladı ve tesisin şu an karantina altında olduğunu belirtti.

İŞTE SILA KARA’NIN AÇIKLAMALARI…

“Türkiye Olimpiyat hazırlık merkezinde bir hafta önce hazırlıklara başladık. Tabi buraya gelirken hepimiz Covid-19 testine girip öyle gelmiştik. Test sonuçları negatif olanlar tesis içinden çıkmadan antrenman yapıyorlardı. Bizde hastalığı nasıl kaptığımızı bilmiyoruz. Tesis içerisinde şu an ben dahil 5 tane sporcunun test sonucu pozitif çıktı. Burada çalışanlarda da testi pozitif olan çıktı. Tesisi şu an karantina altına aldılar. Bu hastalığı şu an en ağır geçiren benim. Çok zor anlar yaşadım. Ciğerlerim sökülüyordu adeta, vücudumu ve kemiklerimi halen hissetmiyorum. İlaç tedavisine başladık. Kan tahlili yapıldı sonuca göre belki hastaneye yatabilirim. Sporcu olup dirayetli olduğumu sanıyordum ama çok zor bir hastalık. Herkesin dikkatli olması gerekiyor. Virüsü nerede kaptığım ile ilgili tahminde bulunamıyorum çünkü biz buraya çok sıkı tedbirler alarak geldik. ”

Gazete ve Ajanslar 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.