1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Karagöbek Barajı'ndaki çalışmalar
Karagöbek Barajı'ndaki çalışmalar

Karagöbek Barajı'ndaki çalışmalar

Erzurum Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü tarafından kentte yapılan Karagöbek Barajı'nın bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynayacağı bildirildi.

A+A-

Erzurum Güncel- DSİ Genel Müdürü Murat, Acu, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ'nin Erzurum'a yaptığı yatırımlarla, mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşların içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiğini belirtti.

Acu, su ve su kaynaklarını muhafaza eden bilinçli sulama yapan ve suyu bilinçli kullanan toplumların, gıda ve tarımda yerini sağlamlaştırdığını kaydetti.

Tarlada ürün yetiştirmede tarla bakımı kadar su imkanlarının değerlendirilmesi ve mevcut suyun en iyi şekilde kullanılmasının da çok önemli olduğunu ifade eden Acu, şunları aktardı:

"DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama projelerinin devreye girmesiyle tarımın gelişmesine paralel olarak makineleşme ve tarım endüstrisinde yaşanan gelişmeler bu alanlarda da yeni istihdam imkanlarının oluşmasını sağlayacaktır. Diğer taraftan modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor."

- "Karagöbek Barajının inşaatı devam ediyor"

Açıklamada, Karagöbek Barajının tamamlanması ile depolanacak su ile 2 bin 160 dekar zirai arazinin sulanmasının sağlanacağını kaydedilerek, söz konusu iş kapsamında gövde kazılarının bitirilerek derivasyon sağlandığı, dolgu imalatlarının devam ettiği, bu yıl içinde dolgu imalatlarının bitirilmesinin hedeflendiği vurgulandı.

Acu, barajın temelden yüksekliğiniğin 37,50 metre olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Erzurum Merkez Karagöbek Barajı ve sulama inşaatının tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 1 milyon 296 bin lira katkı sağlanacak. Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.