1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Karaman'da cinsel taciz davası neler oluyor?
Karaman'da cinsel taciz davası neler oluyor?

Karaman'da cinsel taciz davası neler oluyor?

KARAMAN'da cinsel taciz davası başladı. Karaman'da 10 tane erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunan öğretmen Muharrem B.'nin 600 yıl hapsi isteniyor. Karaman'da cinsel taciz davasında yaşanan tüm gelişmeler canlı yayınla internethaber.com'da.

A+A-

Erzurum Güncel-

KARAMAN'daki cinsel taciz davasında neler oluyor? Karaman'daki cinsel istismar davasında yaşanan gelişmeleri gün boyu internethaber.com'dan takip edebilirsiniz. 

öğretmen Muharrem B., Karaman’da 2012-2015 arasında Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) yurtlarında kalan 10 erkek öğrenciye “tecavüz” ve “cinsel istismar”da bulunmak ve 5 öğrenciye yönelik cinsel istismarını 2015-2016 öğretim yılı başında Ereğli’de kiraladığı evde sürdürmekle suçlanıyor. 

10.40SALON BOŞALTILDI

Karaman'da mahkeme salonu boşaltıldı. Salonda yalnızcı avukatlar, MEB, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ensar Vakfı, KAİMDİR ve İHD temsilcileri kaldı. 

10.30DURUŞMA SALONUNDA GERGİNLİK

Duruşma salonunda mahkeme başkanı ile avukatlar arasında tartışma çıktı. 

09.55SANIK DURUŞMA SALONUNDA YOK

Sanık Muharrem B. duruşma salonunda değil. Sanığın ifadesi SEGBİS adı verilen telekonferans sistemi ile duruşmaya cezaevinden bağlanarak alınacak.

09.30AVUKAT OKTAY YILMAZ'DAN AçIKLAMA

Sanığın en az 300 yıl ceza almasını bekliyoruz. Ama halk bunu yeterli görmeyecektir.

09.15ENSAR VAKFI VE KAİMDER'DEN MüDAHİLLİK TALEBİ

Cinsel istismarın yaşandığı evlerin bağlı olduğu Ensar Vakfı ve KAİMDER de müdahillik talebinde bulundu.

09.00GAZETECİLER DURUŞMAYA ALINMIYOR

Cinsel istismara uğrayan çocukların ve davayla ilgili iddianamenin deşifre edilmemesi için duruşma salonuna basın mensuplarının alınmayacağı belirtildi.

CHP MİLLETVEKİLLERİ DE DURUŞMADA 

15 baro müdahillik talebi için duruşma salonunda. Davayı izleyen CHP milletvekilleri arasında Gaye Usluer, Candan Yüceer, Lale Karabıyık, Nurhayat Altaca Kayışoglu, Mustafa Bozkurt, Ali Şeker  var. CHP Parti Meclisi üyesi Sera Kadıgil'de duruşma salonunda.

Tarafların temsilcileri duruşma salonuna saat 09.10 sıralarında alındı.

öĞRETMEN MESLEKTEN İHRAç EDİLMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı da Muharrem B'yi meslekten ihraç etmişti. M.B'nin, eski iş yeri komşusu M.T'nin, "O zaman jandarma bu işi çözebilse bu duruma gelmezdi" şeklindeki sözlerinin basın yayın organlarında yer alması üzerine cumhuriyet savcısı, soruşturmanın genişletilmesine karar vermişti. 

M.B'nin bilgisayarları ile cep telefonunda çocuk pornosu ve müstehcen görüntülere rastlanması üzerine ikinci bir soruşturma başlatıldığı öğrenilmişti. 

Karaman İmam Hatip Okulu, İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KAİMDER), Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Ensar Vakfı, iddialara ilişkin davaya müdahillik talebinde bulunmuştu.

ENSAR VAKFI VE KAİMDER HAKKINDA İKİ AYRI SORUŞTURMA

BBC Türkçe'nin haberine göre, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, aynı zamanda Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) ile ilgili olarak, Karaman Valiliği ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından adli ve idari soruşturmalar yürütülüyor.

Ayrıca bu vakıf ve derneğin yöneticilerinin, Muharrem B.’nin işlediği iddia edilen suçlarla ilgili bilgi sahibi olup olmadıklarına dair de, başsavcılık tarafından ayrı bir soruşturma açılmış durumda.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.