1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Karla kaplı arazilerde fare avı!
Karla kaplı arazilerde fare avı!

Karla kaplı arazilerde fare avı!

KARS-Erzurum karayolunun Kağızman kavşağındaki karla kaplı arazide aç kalan tilkiler fare avına çıkıyor. Yaklaşık 10 tilki önce dinliyor, sonra karın içine başlarını sokarak fareleri yakalıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Kars'ta yem bulmakta güçlük çeken tilkilerin avlanma anı  kameralarca kaydedildi. Kars'ta uzun süredir etkili olan soğuk hava ve kırsalda henüz erimeyen  kar, insanları olduğu kadar yaban hayvanlarını da olumsuz yönde etkiliyor. Tarlalarının üzerinin uzun süredir beyaz örtüyle kaplı olması  özellikle dışarıdan avlanan tilkilerin yaşamını zorlaştırıyor. Kars ile Selim ilçesi arasında ulaşımı sağlayan karayolunun  etrafındaki tarlada fare avına çıkan bir grup tilkinin avlanma mesaisi  kameralarca kaydedildi.
 



Yemlenmek için özellikle öğleden önce 10.00-11.00 arasında araziye  çıkan tilkiler, bir süre yem aradıktan sonra bir anda pür dikkat belirli bir  noktaya kilitleniyor. Yer altından geçen farelerin sesine odaklanan tilkiler, yaklaşık 30  saniye hiç hareket etmeden avının hareketlerini takip ediyor ve bir anda yaklaşık  1 metre zıplayarak kafasını kara gömüyor. Tilkiler burada yakaladıkları fareleri yiyerek karnını doyurmaya  çalışıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.