1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Kartal'da çöken apartman için 31 kişi hakkında hapis istemi
Kartal'da çöken apartman için 31 kişi hakkında hapis istemi

Kartal'da çöken apartman için 31 kişi hakkında hapis istemi

İstanbul Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'na ilişkin binanın yapı ruhsatının alındığı tarihten yıkıldığı tarihe kadar olan dönemde Kartal Belediyesi'nde görev yapan 31 kişi hakkında, 15'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- 21 kişinin hayatını kaybettiği Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin kamu görevlilerine açılan soruşturma tamamlandı. Binanın yapı ruhsatının alındığı 1992 tarihinden yıkıldığı 2019 yılına dek görevli 31 belediye çalışan hakkında, "Taksirle birden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ne olmuştu?

Artı Gerçek'ten Fırat Yeşilçınar ve Onur Dalar'ın haberine göre, Yeşilyurt Apartmanı 1992 yılında yapı ruhsat izni aldı. Dönemin belediye başkanı SHP’den seçilen Mehmet Ali Büklü idi. Büklü’den sonra göreve 1994 yılında Refah Partili Mehmet Sekmen geldi. Şu anda Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mehmet Sekmen’in döneminde Yeşilyurt Apartmanı ile ilgili Erzurum Pazaryolu nüfusuna kayıtlı ve aynı zamanda bina sahibi olan Hikmet Yeşilyurt’un da aralarında olduğu hak sahipleri 1998 yılında vergi beyanı başvurusu yaptı. Vergi beyanı başvurusu sürecinde 6 kat olarak ruhsatlandırılan binaya hak sahipleri 2 kat daha ilave etti. 

Kaçak kat iddiaları Mehmet Sekmen'e sorulduğunda ise, "Ruhsat alınan tarih belli, 1992. Biz göreve geldiğimizde bina yapılmıştı. Biz farkına varmadık" dedi.

Halktv

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.