1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. "Kaybedeceğimi bile bile seçime girmem"
"Kaybedeceğimi bile bile seçime girmem"

"Kaybedeceğimi bile bile seçime girmem"

CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu yeniden aday olması için Kılıçdaroğlu'nun istifasını şart koşarken, Yavaş da İYİ Parti ile ittifakı ön koşul olarak sundu, "Sadece CHP ile kazanamayacağım ortada" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- CHP'de iç kargaşa adeta doruk noktaya ulaştı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinden umduğunu elde edemeyen CHP'yi, yerel seçimlerde alınacak hezimetin telaşı sardı. İmamoğlu ve Yavaş'a yakın isimlerden aldığım bilgilere göre, iki büyükşehir belediye başkanı da yeniden adaylığa şartlı "evet" diyecek.

İSTİFA ŞARTI GETİRDİ

Konuştuğum İmamoğlu'na yakın kaynak "Kılıçdaroğlu kendi isteğiyle Genel Başkanlıktan ayrılmazsa İmamoğlu İBB için aday olmayacak. Yerel seçim sonrası bu kadar il kaybedildikten sonra da kesinlikle devrilir ve İmamoğlu'yla yola devam edilir" değerlendirmesi yaptı.

'BÜYÜKŞEHİRLER KAYBEDİLİR'

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı sürdürmesi durumunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına kesinlikle aday olmayacak. Kendisi aday olmazsa İstanbul'un kaybedileceğini düşünüyor. İstanbul'la birlikte Hatay, Antalya, Adana ve Mersin'in de yerel seçimde kaybedileceği değerlendirmeleri yapılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni yol haritasını en geç 10 gün içinde yapacağı basın toplantısıyla açıklayacak. İmamoğlu, toplantıda genel başkanlığı istediğinin de mesajını verecek.

OLAĞANÜSTÜ İÇİN BASTIRACAK

Konuştuğum kaynak, İmamoğlu, kurultayda kaybetse bile yerel seçimin hemen sonrasında olağanüstü kurultay için bastıracağının altını çizdi. Olağan kurultayda olmasa da yerel seçimleri de kaybetmiş Kılıçdaroğlu'nun daha kolay devrileceğini planlıyor.

SADECE CHP İLE MİLLİYETÇİ OYLARI ALAMAM

CHP'de bir başka sıkıntı da Ankara'da var. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yerel seçimde İYİ Parti'nin kendisini desteklememesi ve aday göstermesi durumumda yola devam etmeyecek. Yavaş'ın yakın çevresine "İYİ Parti desteklemezse milliyetçi oylardan bana bir tane bile gelmez. Sadece CHP ile kazanamayacağım ortada. Bu yüzden Meral Hanım'ı ikna edemezsem kesinlikle aday olmayacağım. Kaybedeceğimi bile bile bir seçim girmem" dediği ifade ediliyor.

AKŞAM

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.