1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kemal Kılıçdaroğlu: Sedat Peker'i susturdular
Kemal Kılıçdaroğlu: Sedat Peker'i susturdular

Kemal Kılıçdaroğlu: Sedat Peker'i susturdular

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat'in konuğu oldu. Kılıçdaroğlu,  organize şuç örgütü lideri Sedat Peker ile ilgili çok konuşulacak bir iddiada bulunarak, "Sedat Peker'i susturdular" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalarında organize şuç örgütü lideri Sedat Peker ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Söylemediği laf kalmadı Birleşik Arap Emirlikleri'ne. Onların da bize söylemediği laf gelmedi. Bizim mallarımızı boykot ettiler, boykot çağrısını bütün Arap dünyasına yaymaya çalıştılar. Sedat Peker oraya gitti, açıklamalar yapıyordu. Yaptığı açıklamalar doğru. İşin içinde olduğu için biliyor, isim, yer, zaman veriyor. Kendisi de o işin içinde, anlatıyor.

Orayla temasa geçtiler şimdi. Mısırla da kavga ettiler. Ben tüm Arap dünyasıyla edilen kavgaya karşıyım. Ben herkesle barış içinde yaşamak isterim. Herkesle kavga etti. Mısırla kavga etti, şimdi barışmak için 50 tane adamı araya koyuyor. Bunlar Erdoğan'ın ayıbı. Ben devletim adına üzülüyorum. Türkiye neden bu hale geldi? Mal varlığının hesabını veremeyen bir adamın burnunu böyle sürterler.

Bu görüşmelerin sebebini bilmiyorum ama Sedat Peker'i susturdular. Girmek de istemiyorum o cepheye. İktidar kanadının büyük bir rahatsızlığı var. Türkiye'de gündem oluyor, bilmem kaç milyon kişi açıklamalarını dinliyor. Devletin içinde çürümüşlüğün boyutunu görüyorsunuz."

ERDOĞAN İLE BAE GÖRÜŞMESİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 19 Ağustos’ta Ankara’da Birleşik Arap Emirlikleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Sheikh Tahnoun bin Zayed al-Nahyan’ın ile görüşmesinde ana gündemin Sedat Peker’in iadesi olduğu iddia edilmişti.

Erdoğan ile Nahyan’ın görüşmesi sonrası Türkiye – BAE hattında dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya başlamış ve Nahyan’ın sahibi olduğu şirketin CEO'su Syed Basar Shueb, Türkiye'de sağlık, sanayi ve gıda işleme gibi sektörlerde yatırım fırsatlarını değerlendirdiklerini söylemişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.