1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kılıçdaroğlu: Bu felaket bize devlette çürümenin nelere mal olduğunu gösterdi
Kılıçdaroğlu: Bu felaket bize devlette çürümenin nelere mal olduğunu gösterdi

Kılıçdaroğlu: Bu felaket bize devlette çürümenin nelere mal olduğunu gösterdi

Deprem bölgelerini ziyaretlerine devam eden Kılıçdaroğlu, “Bu felaket bize devlette çürümenin nelere mal olduğunu gösterdi” ifadelerini kullandı.

A+A-

Erzurum Güncel- CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin afet bölgesi Hatay’da düzenlenen MYK Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Devlette liyakati yok ettiğiniz zaman çürüme başlar. Tepeden getirdiğiniz kişi bürokrasiyi de dağıtıyorsa sorunları çözemez ve bilemez.

Devlette çürüme var dediğim zaman bazıları öfkelendi. Bu felaket bize devlette çürümenin nelere mal olduğunu gösterdi. Kurtarılması gereken hayatların kurtarılamadığını.

Bunları bu ortamda dile getirmek doğru değildir diyenler oldu, siyaset zamanı mıdır diyenler oldu. Yediğiniz ekmeğin fiyatını belirleyen siyasettir, içtiğiniz sudan tutun aldığınız ekmeğe kadar her şeyi siyaset belirliyorsa, bir sorun var ve bu sorunu halk yaşıyor ve sorunumu kim dillendirecek diye yakama yapışıyorsa sorunu dillendirmek zorundayım. Siyaset halka hizmet etmek demektir.

Siyaset geleceği görebilmektir. Son 10 aya bakın, neredeyse bütün televizyon kanallarında deprem uzmanlarının konuştuğunu görürsünüz, önlem alın diye hocaların yakardığını görürsünüz. Ne yapıldı? Oturdukları konutu insanlara mezar ettiler, bir de üstüne para verdiler.

Depremde evleri yıkılanlara bakın, kolonlar kesilmiş binalar çökmüş. İmar affı çıkarırken vicdanlarının sesini dinlediler mi?

Bütün bunların dışında KYK yurtlarının kapatılması ve üniversite öğreniminin online yapılmasına karar verildi. Vallahi bunlar devlet yönetimini bilmiyor. Zaten pandemide eğitimden uzak kaldılar. Kardeşim depremzedeye açıyorsan o yurtlar depremzede için uygun değildir. Sen devleti yönetiyorsan o depremzedeleri al 5 yıldızlı otellere al ve tüm masraflarını karşıla. Devlet saraydan ibaret değildir. Koskoca devleti siz nasıl böyle yönetirsiniz.

İşin özeti devletin adaletle yönetilmesi gerektiğini, yönettikleri halka hesap vermek zorunda olduklarını ve bunun da adının demokrasi olduğunu kimsenin unutmaması lazım. Yazıktır günahtır, böyle bir yönetimi hak etmiyoruz. Eğer deprem kuşağında olduğumuzu bildiğimiz halde, o deprem kuşağındaki kentlerde gerekli önlemleri alamıyorsak, siyaset kısır bir anlayışla devleti yönetmeye kalkıyorsa bugün felaketler daima kapımıza gelecektir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.