1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kılıçdaroğlu, IŞİD'in yaktığı er Fethi Şahin'in ailesini ziyaret etti
Kılıçdaroğlu, IŞİD'in yaktığı er Fethi Şahin'in ailesini ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, IŞİD'in yaktığı er Fethi Şahin'in ailesini ziyaret etti

Ziyaret sonrası basın açıklaması yapan Kılıçdaroğlu, erlerin akıbetini iktidara gelirlerse ailelerle ve kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade ederek "Aileler beklenti içinde olamaz, beklenti içinde kalmamalı" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü IŞİD'in yaktığına dair görüntüleri sosyal medyada yayınlanan erlerden Fethi Şahin'in ailesini ziyaret etti. Ailenin Konya Çumra'daki evini ziyaret eden Kılıçdaroğlu daha sonra evin önünde basın açıklaması yaptı.

Basına yaptığı açıklamada askerlerin akıbetinin ne olduğunun ailelere söylenmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

IŞİD canilerinin korkunç bir olayı gerçekleştirdiklerini ve iki erimizi şehit ettiklerini biliyoruz. Bu olayın görüntülerini ilk Denizli'de bir akşam saatinde izlemiştim sosyal medyadan. Aradan yaklaşık 6 yıl geçti. Bir erimizin şehitliği kabul edildi ve ailesine bildirildi. Fethi Şahin erimizin ailesine bildirildi. Fethi Şahin kardeşimizle ilgili olarak aradan 6 yıl geçmesine rağmen şu ana kadar akıbeti meçhul. Anne-baba bekliyor evladını. Ve bu arada beni en çok üzen olay; olay sosyal medyaya yansıdıktan sonra ordumuzdan ve hükümet kanadından hiçbir açıklamanın gelmemiş olmasıydı.

'Parlamentonun gündemine getireceğiz'

Bir ordu önce kendi askerine sahip çıkar. Sahip çıkmak görevidir zaten. Temel görevidir. Bu olayı TBMM açıldığında parlamentonun gündemine getireceğiz. Allah nasip eder iktidar olursak bu olayın bütün ayrıntılarını ortaya çıkaracağız aileleri bilgilendireceğiz. Eğer askerlerimiz şehit olduysa onları kendi topraklarına getireceğiz. Hiçbir ordu kendi askerini bırakamaz. Yalnız bırakamaz.

'Kimler serbest bıraktı?'

Başka bir acı olay daha; bu olayın faillerinden birisi Türkiye'de yakalandı hapse atıldı. Fakat bir süre sonra bunun serbest bırakıldığını bir gazeteci arkadaşımız İsmail Saymaz yazdıktan sonra öğrendik. Kim bu katili serbest bıraktı? Kimler serbest bıraktı? Kimler aracı oldu? Kimler, nasıl, bu katillerin serbest bırakılmasına imkan verdi? İsmail Saymaz yazdıktan sonra kişi yakalandı şu anda hapiste ve yargılanıyor. Böyle bir devlet anlayışını kabul etmiyoruz. Devlet dediğiniz, askerine, milletine sahip çıkar. Şehitlerin kanını yerde bırakmaz, askerlerin canını yerde bırakmaz. Devlet dediğiniz kurum şehit olduysa askerlerini alır kendi topraklarına getirir. 6 yıl geçti akıbeti meçhul. Olacak şey değil. Kabul etmiyorum.

İktidar olduğumuzda kamuoyunun bilgisine sunacağız'

Bütün ayrıntıları iktidar olduğumuzda açıklayacağız. Kamuoyunun bilgisine sunacağız ve bütün bu ayrıntılar ortaya çıktıktan sonra da devlet olarak gelip aileyle helalleşeceğiz. Anneyle helalleşeceğiz. Babayla helalleşeceğiz. Bizim bu konudaki hedefimiz, ilkemiz budur. Toplumla kucaklaşmak.

'6 yıldır aile bekliyor ama ne olacağını kimse bilmiyor'

Acılar yaşanır ama acıları paylaşmak zorundayız. Doğruları ailelerin önüne koymak zorundayız. Aileler beklenti içinde olamaz, beklenti içinde kalmamalı. Ben defalarca söyledim kışlaya siyaseti sokmayın, adliyeye siyaseti sokmayın buralar olmaz. Camiye siyaseti sokmayın dedim buralarda siyaset olmaz. Eğer kışlaya siyaseti sokarsanız tablo 6 yıldır aile bekliyor ama ne olacağını kimse bilmiyor. Olacak şey değil.

Fethi Şahin kimdir?

IŞİD terör örgütünün 2016 yılında, Suriye’de rehin aldığı Türk askerleri Sefter Taş (23) ve Fethi Şahin’i (26) şehit etmesine ilişkin bir video yayınlamıştı. Videonun yayınlanmasından yaklaşık 11 ay sonra, 9 Ekim 2017'de Sefter Taş'ın ailesine, çocuklarının şehit olduğu bildirildi. Ancak Fethi Şahin'in ailesine ise herhangi bir bilgi verilmedi.

Şahin’in ailesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yazdıkları mektupta, “Sefter Taş'ın şehit olduğu söylenirken abimin akıbetinin belli olmaması bizi derin bir hüzne boğuyor. Abime ne olduğunu bilmek hakkımız, bir bilgi istiyoruz" diye yardım istemişti.

IŞİD’in yayınladığı görüntülerde iki Türk askerini şehit eden teröristin, Türk vatandaşı IŞİD’li Talip Akkurt olduğu yargılama aşamasında ortaya çıkmıştı. Türkiye’deki IŞİD yargılamalarına giren belgelerde ise iki askerin görüntüsünü çektirip, servis ettiren kişinin de IŞİD’in sözde medya bakanı Ömer Yetek olduğu anlaşılmıştı. Yetek, itirafçı olduktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Akkurt’un ise Suriye’de SİHA saldırısı sırasında öldüğü ileri sürüldü.

 

KAYNAK: halktv.com.tr

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.