1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kılıçdaroğlu neden 'kontrollü darbe' dediğini açıkladı
Kılıçdaroğlu neden 'kontrollü darbe' dediğini açıkladı

Kılıçdaroğlu neden 'kontrollü darbe' dediğini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi hakkında neden 'kontrollü darbe' dediğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, "O.K. MİT’e gitti, MİT Müsteşarı’nın kaçırılacağını söyledi

A+A-

Erzurum Güncel- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi hakkında neden 'kontrollü darbe' dediğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, "O.K. MİT’e gitti, MİT Müsteşarı’nın kaçırılacağını söyledi. Bu kamuoyuna eksik yansıtıldı. O.K. savcıda verdiği ifadede darbe yapılabileceğini söyledi, bu ifade neden kamuoyundan gizlendi?" dedi. Kılıçdaroğlu, "Buna benzer onlarca karanlık nokta sayabilirim." dedi.

 Genel Başkanı 'nün  darbe girişimi hakkında neden '' dediğini Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya açıkladı.

"ONLARCA KARANLIK NOKTA VAR"

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’un FETÖ tarafından yapıldığı konusunda tereddüdünün bulunmadığını belirtip “kontrollü darbe” sözünün gerekçelerini şöyle sıraladı:

“1- Parlamentoda Darbeyi Araştırma Komisyonu’nun gerçek anlamda işlev yapmasına neden engel oldular?

2- Adil Öksüz olayındaki karanlık noktalar bugüne kadar aydınlatılmamıştır.

3- (Pilot Binbaşı) O.K. MİT’e gitti, 

MİT Müsteşarı’nın kaçırılacağını söyledi. Bu kamuoyuna eksik yansıtıldı. O.K. savcıda verdiği ifadede darbe yapılabileceğini söyledi, bu ifade neden kamuoyundan gizlendi?

4- Sayın Cumhurbaşkanı, 16 Temmuz günü İstanbul’da 3 ayrı yerde 3 uçağın kendisini beklediğini söylüyor. 3 ayrı yerde uçak beklesin diye talimat ne zaman verildi?

Buna benzer onlarca karanlık nokta sayabilirim.”

ORG. AKAR’IN YANITI

Kılıçdaroğlu, “Genelkurmay Başkanı Org. Akar’ın komisyona yanıtını tatmin edici buldunuz mu?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“O.K., ifadeyi Genelkurmay’da vermedi, MİT’te verdi. O.K., MİT’te darbe yapılabileceğini söylüyor, ama MİT Genelkurmay’a bunu söylemiyor. Bu da karanlık noktalardan birisi. Darbeyle ilgili mademki bilgi aldı Cumhurbaşkanı, Başbakan’a niye kimse bilgi vermiyor? Ne MİT Müsteşarı, ne Genelkurmay Başkanı, ne Cumhurbaşkanı, kimse Başbakan’a bilgi vermiyor, neden? Bu soruların cevabını 248 şehidin hakkını korumak için bulmak zorundayız. Kaldı ki, kontrollü, kontrolsüz diye tanımlanmasının çok daha ötesinde bu soruların cevabını bekliyoruz. Bir deyime takılıp o deyim üzerinden insanların yargılanmasını asla doğru bulmuyorum.”

OHAL KOMİSYONU

OHAL Komisyonu’nun kuruluşunun geciktirildiğine, üye olarak bürokratların atandığını belirten Kılıçdaroğlu,“Bugün de müsteşar, genel müdür olan bürokratlar incelemiyor mu? OHAL kararnamelerindeki etkin rolü devlette hangi kurum üstleniyor? O etkin kurum, bu komisyona ne bilgisi verecek ki? Komisyonun kurulma nedeni AİHM’ye başvuruyu geciktirmek.” dedi.

 Kılıçdaroğlu'ndan olay yaratacak açıklamalar!

 

TALİMATIN NEDENİ

Kılıçdaroğlu'nun “Erken seçim beklentiniz var mı?” sorusuna yanıtı ise şöyle oldu:

“Seçimin erkene alınması, parlamento kararıyla oluyor. Üzülerek ifade edeyim, AKP’nin parlamento grubunun özgür iradesi yok, egemen kişiden alınan talimata göre irade şekillendiği için o bir kişinin erken seçime karar verip vermediğini bilmiyoruz. Kendisine uygun koşulları yakalayamazsa seçimler normal dönemde olacaktır.”

 Kılıçdaroğlu'dan 15 Temmuz ve Adil Öksüz açıklaması

KATAR SORUNU

Katar krizi konusunda da açıklama yapan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Türkiye pozisyonunu yanlış noktada ve yanlış yerde koydu. Uygar dünyada, nasıl kaybettiyse Ortadoğu’da da kaybetme sürecine girdi. İhvan’ın demokrasiden yana hiçbir zaman tavır takınmadığını, dini kullanarak geniş kitleleri etkilemeye çalıştığını dünya biliyordu. Ama Türkiye’de iktidar olanlar İhvan’dan yana tavır koydular, o kadar ki İhvan’ın dört parmağını Türkiye’ye getirdiler. İslam dünyası da bundan rahatsız. Rahatsızlığını bu son hareket ortaya koydu.”Mynet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.