1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Kılıçdaroğlu'na saldırı
Kılıçdaroğlu'na saldırı

Kılıçdaroğlu'na saldırı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumruklu saldırıya uğradı. Saldırganın iki yumruğu Kılıçdaroğlu'nun yüzüne geldi. CHP lideri aldığı darbelerin etkisi ile sersemleyip yere düştü...Bu sırada bazı milletvekillerinin ağladığı görüldü...

A+A-

Erzurum Güncel- Kılıçdaroğlu'na saldırıda bulunan kişinin Orhan övet olduğu belirtildi. övet, 1986 Erzurum Yakutiye doğumlu. Ankara Elmadağ'da yaşıyor. Polisin anlatımına göre, tam bir suç makinesi. Tehdit, şantaj, yaralama, mekana zorla girme gibi nedenlerden dolayı hakkında 26 sabıka kaydı çıktı. Salı günü, Meclis'te grup toplantıları olduğu için rahatça girebilmek için bu günü seçmiş.

'Kemal Kılıçdaroğlu'dan yumruklu saldırı'video için tıklayın




Koruma polisleri saldırgan kişiyi yere yatırdı ve büyük bir arbede yaşandı. Meclis polisleri saldırganları dışarı çıkardı. Koruma polisleri odasına çıkarttı.Bazı vekillerin de sinir krizi geçirdiği görüldü.



CHP'liler de saldırganı dövdüler

Olayın görgü şahidi olan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, 'Kemal Kılıçdaroğlu'ile merhabalaştık. Olay o sırada oldu. Saldırgan bizden biri değil.' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumu iyi, grup toplantısı yapılıyor.

'Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı sonrası TBMM üyeleri tartıştı'video için tıklayın




SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumruklu saldırıda bulunan kişinin kimliğinin Orhan öven olduğu belirtildi. öven, polise verdiği ilk ifadesinde Alperen Ocakları'na üye olduğunu ve 1986 doğumlu Erzurumlu olduğunu belirtti.Saldırganın 16 ayrı suçtan sabıkalı olduğu öğrenildi.

Görgü tanıkları BDP grup toplantısından çıktığını doğrulamadı.

İŞTE İLK İFADE

Saldırganın karakoldaki ifadesinde, kendisini Alperen Ocakları'na yakın biri olarak gördüğünü belirttiği kaydedildi. Saldırgan ilk ifadesinde özetle, "Kılıçdaroğlu'nun politikalarını beğenmiyorum. Vatan haini olarak görüyorum. Kendisine gıcık oluyorum. Eylemi de bunun için yaptım" dedi.



'TBMM'de Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırı'

Vatan

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.