1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kılıçdaroğlu'ndan seçim açıklaması : '18 Haziran'da sandık başına gidilecek'
Kılıçdaroğlu'ndan seçim açıklaması : '18 Haziran'da sandık başına gidilecek'

Kılıçdaroğlu'ndan seçim açıklaması : '18 Haziran'da sandık başına gidilecek'

Kılıçdaroğlu, seçimlerin 18 Haziran’da yapılacağını yeniden vurgulayarak “Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimi ertelemek gibi bir yetkisi yok” ifadelerini kullandı.

A+A-

Erzurum Güncel- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk yazarı Bülent Aydemir’e konuştu. “YSK, ‘Bu şartlarda sağlıklı seçim yapamayız’ derse kapısına kilit vurmak lazım” diyen Kılıçdaroğlu, toplanan yardım paralarının da denetlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

SEÇİM TARTIŞMASI

Kılıçdaroğlu, seçimlerin ertelenmesi konusundaki tartışmalara da değindi. CHP lideri YSK’nın seçimi ertelemesi durumunda kapısına kilit vurulması gerektiğini savundu.

“YSK’NIN KAPISINA KİLİT VURMAK LAZIM”

Kılıçdaroğlu, “Parlamento çalışıyor zaten. Bir talebiniz varsa oraya getirin. Ancak kararı YSK üzerinden almayı planlıyorlarsa ve YSK, ‘Bu şartlarda sağlıklı seçim yapamayız’ derse kapısına kilit vurmak lazım. Bu teknolojik imkânlarla nasıl ‘Seçim yapamıyoruz’ dersin? Bugünün şartlarında telefonunuzdaki GPS sinyalinden anında yeriniz dahi belirleniyor. YSK böyle bir karar alırsa açık söylüyorum, bu, demokrasiye darbedir. Hukukun üstünlüğüne vurulmuş bir darbedir. Hiçbir hakim böyle bir kararın altına imza atmaz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.