1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Kim bu Erzurum düşmanları?
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Kim bu Erzurum düşmanları?

A+A-

400 milyon liralık yatırıma Ankara'dan köstek!

Erzurum'da kurulması planlan ikinci özel hastane için Ankara'dan izin çıkmadı. Özel hastanelerin yapımına şehirlerin nüfusuna göre izin veren Sağlık Bakanlığı, Erzurum'un iki özel hastane kontenjanı olmasına rağmen ikinci hastaneye izin vermedi. 

 

Arsası alındı, projesi çizildi 

Ilıca yolunda 17 dönüm bir arazi üzerine kurulması planlanan ikinci özel hastane MEDICANA markası altında hizmet sunmayı tasarlamıştı. Toplam 220 yatak ka-pasitesi olacak biçimde tasarlanan hastane, özellikle hasta turizmine dönük bir yapılanma içinde olacaktı. Donanımıyla birlikte yaklaşık 400 milyon liraya mal olması hedeflenen ikinci özel hastanenin kampüsünde aynı zamanda bir de dört yıldızlı otel yer alacaktı. 

 

Erzurum'a karşı pres uygulanıyor! 

Ankara'da bir lobi, Erzurum'a ikinci bir özel hastane kurulmaması için başından beri mücadele ediyor. Oysa aynı nüfusa sahip başka şehirlerde ikiden çok özel hastane bulunuyor. İki kontenjanı olan Erzurum'da halen bir tane özel hastane olmasına karşın ikinci hastaneye izin çıkmaması kafaları karıştırdı. Ankara bürokrasisinin bu anlamsız presi yüzünden Erzurum, bir yandan 400 milyon liralık bir yatırımı kaybediyor, diğer yandan da büyük bir hasta turizminin önüne geçiliyor. 

 

Vekillerimiz niye sessiz kalıyor? 

Projesi çizilen, yatırım kaynağı kayrılan ve arsası satın alınan yeni özel hastanenin izninin Ankara'da bürokrasiye takılması, şehir genelinde büyük infiale yol açtı. Erzurum milletvekillerine tepki gösteren vatandaşlar, "Erzurum yatırım yatırım diye dövünüp dururken çıkan bu fırsatın elimizden alınması karşısında özellikle AK Parti vekillerinin sessiz kalmasını şiddetle kınıyoruz. Ota böceğe açıklama yapan ve konuştuklarında mangalda kül bırakmayan bu vekillerimiz niye bu büyük yatırımın uçup gitmesine seyirci kalıyor?" dedi. 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum