1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Kimsenin haddine değil!
Kimsenin haddine değil!

Kimsenin haddine değil!

Erzurum'da değiştirmedikleri, boyayıp çilalamadıkları bir şey kalmadı. En sonunda Palandöken dağının da adını değiştirdiler. İşte bu değişime büyük tepki Gazeteci Onur Sağsöz'den geldi.

A+A-

Erzurum Güncel- İşte Pusula Gazetesinden Onur Sağsöz'ün o çok konuşulacak yazısı...

Pazar sabahı… Ki bilen bilir sabahın huysuzluğuyla gazeteye geldiğimde üstat Vedat Refayeli , “Bunu gördün mü?” diyerek Hürriyet Gazetesi’nin Cumartesi günü çıkardığı ‘Kayak’ ekini elime tutuşturdu.

O da ne?

Başlık aynen şöyle: Yeni adı Ejder 3200

Hadi be…

Haberin spotu ise şu satırlardan oluşuyor:

Yıllardır ‘Palandöken’ olarak anılan Erzurum’daki kayak merkezinin yönetimi büyükşehir belediyesine geçti. Tesisler belediyeye geçtikten sonra bölgenin adı da ‘Ejder 3200’ olarak değişti. Değişim sadece isim de değil. ‘Palandöken’ ve ‘Konaklı’ olarak iki ayrı kayak merkezinden oluşan ‘Ejder 3200’de bu yıl çok önemli değişiklikler var.

 

Sinirlerin hoplamasına yetti de arttı bile… O hızla facebook hesabımdan ‘Hangi armut beyin bu bilgiyi verdi?’ diyerek tepkimi ortaya koydum.

Özellikle Tesisler belediyeye geçtikten sonra bölgenin adı da ‘Ejder 3200’ olarak değişti ifadesi ziyadesiyle rahatsız ediciydi.

Yılların Palandöken Dağı, birileri tarafından ‘Ejder 3200’e dönüştürülmüştü. Tabi bir de Konaklı

Öncelikle merak ettiğim konu bu bilgiyi gazeteye kimin verdiği oldu.

Hadi bunu geçtik –az çok tahmin ediyorum kim ya da kimlerin olduğunu- hangi cüretle ‘bölgenin adının Ejder 3200’ olarak değiştirildiğini üflediniz?

Ejder 3200 markasına sözümüz yok sonuçta zirvenin adı bile ‘Dr. Sadık Ahmet – Ejder’ olarak anılıyor ancak bu sadece bir marka… Kalkıp da efsanelere konu olmuş koskoca Palandöken Dağı’nı bir çırpıda silip bu adı vermeye kimsenin hakkı olamaz.

Bursa UludağBolu KartalkayaKayseri ErciyesKastamonu Ilgaz, gibi kayak merkezlerinin de haber ve görsellerinin yer aldığı hele ki Hürriyet gibi bir gazete de Palandöken markasının, Ejder 3200 olarak lanse edilmesi tam bir ahmaklıktır.

Bununla birlikte haberin içeriğine baktığımızda toplam pist uzunluğunun 47 kilometreden 60 kilometreye çıkarıldığı bilgisi de tam bir fasarya…

Düşünün; kayak yapmak için İstanbul’dan çıkıp geldiniz. Demez misiniz, “Nerede bu 60 bu kilometrelik pist?”

Arkadaş!

Önemli olan gerçekten var olanı tanıtmaktır. Kimseyi kandırmayacaksın! Palandöken Dağı’nda kar garantisi zaten veriyorsun… Ulaşım sorunun yok, uçakları bile sezona göre ayarlıyorsun… Havalimanından Palandöken Kayak Merkezi’ne 15 dakika diyorsun. Tüm bunların hepsi doğru.

Ne diye olmayan bir şeyin tanıtımını yapıyorsun?

Çok iyi bir şey yaptım” dediğin bu yalanla diğer kayak merkezlerinin ekmeğine yağ sürüyorsun.

Bir diğer yalan…

Skipass alanlar bu yıl hem otellerin pistlerin hem de Ejder 3200’ün mekanik tesislerinden faydalanabilecek…”

Keşke yapabilseydiniz.

Hadi senden skipass alan yerli – yabancı turisti yönlendir otellerin pistlerine…

Bak bakayım, kayabilecek mi?

Sizin bu konuya turist olduğunuz kadar ben de kayak turisti olsaydım o bana sattığın skipassı kafanızda paralardım, bir daha da Palandöken’e gelmezdim.

Unutmadan, “Merkezdeki bir diğer yenilik ise pistlerin üzerindeki kamera yayınlarının internete verilmesi…” diye sıktığınız görüntüleri iki yıldır aynı görsellerle güncellemekten imtina ettiğiniz www.ejder3200.comüzerinden izletebilirseniz, hiç değilse bunun doğru olduğunu anlatabilirdiniz.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.