1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Kiradan önce herkes onu soruyor, ayyuka çıktı!
Kiradan önce herkes onu soruyor, ayyuka çıktı!

Kiradan önce herkes onu soruyor, ayyuka çıktı!

Yedinci yargı paketi TBMM'de kabul edildi! Bundan sonra ev sahipleriyle kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arabulucuda çözülecek.

A+A-

Erzurum Güncel- Sadece ev sahibi - kiracı anlaşmazlıkları değil kira tespit davaları, kira uyarlama davaları, tahliye işlemleri de arabulucuyla birlikte netliğe kavuşturulacak. En kritik noktalardan biri ise...

Son dönemde ev sahibi ile kiracı anlaşmazlıkları Türkiye'nin gündeminde. Bu konudan kaynaklı pek çok olay yaşanırken yedinci yargı paketinin TBMM'de kabul edilmesiyle anlaşmazlıklar arabulucuda çözülecek. Kiraların yanı sıra bir süredir fahiş artışlarla gündeme gelen aidatlar da arabulucuların ilgilendiği konular arasına giriyor.

KİMİ SİTEDE 2 BİN, KİMİ SİTEDE 4 BİN TL!

Kiralar haricinde aidatlardaki fahiş artışlar da büyük problemlere yol açıyor. Vatandaşlar aidatlardan şikayetçi olurken, aidatlarla ilgili itiraz etme hakkı vardı ama uzun bir süreçti. Sulh mahkemesine gidiliyordu, orada da yönetim genel kurulla bu kararı aldım deyince bir şey yapılamıyordu.

Özellikle İstanbul'da Sarıyer, Ataşehir, Bakırköy, Bahçeşehir gibi bölgelerde sitelerin aidat fiyatları fahiş noktalara ulaştı. 3 bin TL aidat ödeyen de var, 5 bin TL de! Yeni yargı paketiyle birlikte arabulucular aidat anlaşmazlıklarına bakacak.

iStock-1063289558

KOMŞU ŞİKAYETLERİ, DEPOZİTONUN GERİ ALINMASI...

Artık kat malikleri arabulucuya gidip aidat sorunlarını çözebilecek. Komşu şikayetleri, depozitonun geri alınması, kiracıların verdiği hasar gibi konular da aynı şekilde arabulucuyla birlikte çözülebilecek.

iStock-1177200047

HACİZ UYGULAMALARI DA DEĞİŞİYOR! BUNDAN SONRA...

Bu yargı paketiyle birlikte haciz uygulamaları da değişiyor! Ev eşyası haczedilemeyecek. Örnek vermek gerekirse, evde yaşayan çocuğun bilgisayarı haczedilemeyecek. Alacaklarının hakkı korunacak, buzdolabı çamaşır makinesi haczedilebilecek ama özel eşyalar söz konusu olamayacak.

Alacağa yetecek miktarı aşacak şekilde haciz yapılamayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.