1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Kitabının gelirini köy okulundaki öğrencilere gönderiyor
Kitabının gelirini köy okulundaki öğrencilere gönderiyor

Kitabının gelirini köy okulundaki öğrencilere gönderiyor

Roman yazdı, okurları ile paylaştı ve gelirini köy okulu öğrencilerine bağışladı. 26 yıllık öğretmen Emine Uliç, her yıl yüzlerce öğrenciye ulaşıyor onların hem kışlık hem de kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Doğma büyüme Kadırgalı olan Uliç, okulda öğrencilerinin taktığı “Kadırgalı” lakabını romanın adı olarak belirledi. Kitap satışlarından elde ettiği gelirleri Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki öğrencilere gönderdi ve böylece çocukluk hayalini gerçekleştirdi.

Yakacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde müdür yardımcısı olarak görev yapan Emine Uliç, 4 yıldır kitaplarından elde ettiği geliri öğrenciler ile paylaşıyor. Yazdığı eser, Erzurum'da başlayan Kadırga semtinde devam eden bir gelinin dramını anlatıyor. Eserin yarısı Erzurum kültürünü diğer yarısı ise tarihi bir semt olan Kadırga semtinin kültürünü yansıtıyor. Edebiyat öğretmenliğini seçerek roman sanatına daha yakın olmayı isteyen Uliç şimdi hem okurları ile hem de kilometrelerce uzaklıktaki öğrenciler ile bir araya geliyor. Erzurum, Ağrı, Ardahan, Gaziantep, Kars, Şanlıurfa gibi illerde köy okullarını gezen ve oradaki öğrencilere yardım eden öğretmen Uliç, gittiği okulun tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.

HER YIL YÜZLERCE ÖĞRENCİNİN İHTİYACINI GİDERİYOR

Öğretmen Uliç: "Ben çok yoksul bir ailenin çocuğuydum ve gençliğim hep zorluklar içerisinde geçti. Hayalim ileride meslek sahibi olarak yoksul öğrencilere yardım etmekti" dedi ve sözlerine şöyle devam etti: "26 yıllık öğretmenim ve her yıl bir köy okulu belirleyerek hediye gönderiyordum. Roman satışlarından güzel sonuçlar elde ettikten sonra son 4 yıldır her yıl 250 çocuğa ulaşıyorum ve gittiğim her köyün okul kütüphanesine bin kitap ile gidiyorum. Kuran-ı Kerim'in ilk emri olan oku emrini gerçekleştiriyorum".

KÖY OKULLARINDAKİ ÖĞRENCİLER İLE BİR ARAYA GELİYOR

Öncelik daha çok Doğu Anadolu ve Güney Anadolu'daki öğrencilerin olduğunu belirten Uliç, şunları söyledi: "Her sene neredeyse yüzlerce öğrenciye ulaşıyorum. Onların tüm kışlık bot, mont, okul çantası ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyorum. Tüm kitaplarımın gelirlerini ve bundan sonra yazacağım kitapların gelirlerini yine köy çocuklarına adadım. İleride bir anaokulu yaptırma projem var".

Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.